10 Gabime të rënda të Gjuhës së Trupit që Punëkërkuesit bëjnë në Intervistë Gjuha e trupit është shumë e rëndësishme në një intevistë pune, por të kemi parasyshë që studimet tregojnë se gjuha e trupit është përgjegjëse deri në 80 përqind të përcjelljes së mesazhit. Nuk ka rëndësi çfarë themi, rëndësi ka se si e themi. Mënyra e mbajtjes së duarve, të këmbëve, mënyra e mbajtes së trupit, kontakti me sy, çdo gjë flet. Në çdo moment kur i një intevistuar flet, intervistuesi merr informacion. Për më tepër po ju paraqesim gabimet më të rënda, dhe njëkohësisht të zakonshme që punëkërkuesit bëjnë gjatë një interviste pune. 

Janë vazhdimisht të nervozuar, gjë që e shprehin me gjetste të ndryshme të fytyrës

Kryqëzojnë duart.

Nuk buzëqeshin.

Luajnë me gjërat që ndodhen mbi tavolinën e punës.

Prekin flokët

Qëndrojnë shtrembër në ndenjëse.

Shtrëngojnë duartë shumë fortë, shumë lehtë ose e mbajnë shtrëngimin për kohë të gjatë.

Nuk bëjnë koktakt me sy.
.
Previous Post Next Post