3 foto të humbura që mund të ndryshojnë Historinë moderne

Dëshmi e fluturimit të parë 
Ne kurrë nuk pyesim veten se çfarë e bëri fluturimin e parë të vëllezërve Wright në vitin 1903 kaq të veçantë. Ishte arritja parë i këtij lloji në histori ... apo jo?

Është i njohur fakti që në atë kohë shumë shpikës punonin jashtëzakonisht që njeriu të arrijë më në fund të fluturojë. Mjaft prej tyre pretendonin se e kanë bërë fluturimin e parë, përpara vëllezërve Wright, vetëm se kamerat ishin shumë të pakta, dhe askush nuk mendonte për ta dokumentuar këtë arritje historike. Megjithatë, ne mendojmë se ka të paktën një pionier fluturimi që bëri fluturimin e parë.

Gustave Whitehead ishte i njohur në ndërtimin e makinerive fluturuese që u përplasnin vazhdimisht në ndërtesat e Bavarisë. Policia lokale e kishte paralajmëruar disa herë që të ndalonte, kështu që kur ai arriti të fluturonte me sukses në gusht të vitit 1901, donte që ta mbante të fsheur këtë fakt, për arsye sigurie. Megjithatë, gazeta lokale e raportoi ngjarjen, së bashku me një ilustrim të tij:


Por një ilustrim nuk mund ta zevëndësojë një foto. Kishte dy dëshmitarë okularë për ngjarjen, njëri e tërhoqi raportin e tij dhe tjetri u zhduk. Ka pasur thashethemet e një fotografi që dispononte një foto, por fotoja u zhduk, të cilën gjoja ia kishte marrë një kapiteni detar.

Nga viti 1903, vetëm dy vjet pas Whitehead, historia e vëllezërve Wright ishte vendosur tashmë gurë themeli si fluturimit të parë në histori. Ata madje bënë një marrëveshje me Institutin Smithsonian, që muzeu të marrë të drejtën për të shfaqur aeroplan parë vetëm nëse pranon fluturimin e Kitty Hawk, si si fluturimin e parë në botë.

Gustave Whitehead mund të jetë i pari që ka flutuar në fakt ... nëse këto fotografi mund të gjenden.

Kasetat e zhdukura e Apollo 11


 Ulja në Hënë e Apollo 11 lavdërohet si arritja më e madhe e shekullit të 20-të. Në fund të fundit, bota u mahnitur kur Neil Armstrong ndërmori këto hapa të famshme më 20 korrik të vitit 1969. Megjithatë, këto imazhe familjare janë vetëm një riprodhim i origjinalit. Pra, çfarë ka ndodhur me origjinalin që kishte një cilësi të lartë? Me sa duket, ajo ishte regjistruar në mënyrë të pashpjegueshme gjatë.

Si mund të ndodhë kjo?

Teknologjia që NASA përdori njihet si SSTV, e cila ishte në kundërshtim me shumicën dërrmuese të televizioneve që shikuesit kishin në shtëpitë e tyre. Kështu që imazhet origjinale u përkthyen në ato imazhet katastrofale që të gjithë i kemi parë dhe dimë sot.

Transmetimi live në NASA ishte shumë më ndryshe. Në një moment dikush e kuptoi se ky filmim me cilësi të lartë ishte ende atje ... por nuk ishte. Pas disa viteve, raporti zyrtar theksoi thejshtë se videot origjinale ishin regjistruar gjatë.

Fakti është se, kur ne fillimisht zbarkuam në hënë, vendet të tjera e rregjistruan këtë fakt gjithashtu. Australia ishte një nga këto vende, dhe u zbulua se ata ende kishin kopje të origjinaleve ... që janë dërguar në NASA. Pra, le t'i shohim ato! E pra, nuk mundemi, sepse edhe ato janë zhdukur.

Me sa duket NASA ka punonjës diletant në departamentin e tyre arkivore. Gjëja më e çmendur në lidhje me këtë histori është se mund të ekzistojnë akoma më shumë kopje. Edhe ato mund të gjenden shumë shpejt dhe dërgohen për në NASA, që të zhduken...

Video e supozuar e humbur e shpërthimeve në Oklahoma SitiMë 19 prill 1995, Timothy McVeigh parkoi një furgon në lëvizje plotë eksploziv përballë ndërtesës federale të Alfred P. Murrah Building në Oklahoma Siti. Më vonë, ai u distancua dhe shtypi butonin, duke vrarë 168 dhe plagosur rreth 700 njerëz. McVeigh u kap, dhe u ekzekutua për këtë krim në vitin 2001.

Kjo histori është e njohur. Çfarë nuk është aq e njohur është se ka pasur një bashkëpunëtor, i quajtur John Doe nr 2 nga policia. 24 dëshmitarë pohuan të kishin parë këtë njeri me McVeigh ditën e shpërthimeve, dhe ai mund të ketë qenë filmuar nga kamerat e sigurisë.

Kur më në fund video u shfaq, pas këmbënguljes së paku të një familjeje, u duk se dikush i jasthëm e kishte modifikuar. Si mund të ketë ndodhur kjo?

Ka të paktën një teori që e shpjegon: Një bashkëpunëtor ishte njëfarë Richard Lee Guthrie, i cili kishte një histori të veprimtarisë anti-qeveritare dhe shoqërohej me McVeigh. Guthrie nuk mund të merrej në pyetje, megjithatë, ai vdiq në paraburgim duke e varur veten.

Pra, pse do që qeveria të mbulojë këtë ngjarje?

E pra, diçka shkoi me të vërtetë keq me hetimin e Guthrie, që rezultoi në një njeri me sa duket i pafajshëm të vrarë - mundshëm nga agjentët federalë. Ky njeri ishte Kenneth Michael Trentadue, i cili u arrestua në lidhje me sulmin terrorist. Nuk është e qartë përse agjentët federalë ishin të interesuar në të, por ndoshtas për shkak se ai dukej tamam si Guthrie.

Trentadue gjoja kreu vetëvrasje në paraburgim gjithashtu - çuditërisht në të njëjtën mënyrë që vdiq edhe Guthrie - por ishte aq shumë trauma në trupin e tij sa që familja e tij besoi se ai ishte torturuar dhe vrarë. Teoria e avokatit, vëllait të Trentadue, Xhes, është se FBI-ja bëri një gabim dhe e hetoi atë në një mënyrë që ai ose të shtyhej në vetëvrasje, ose do vritej. Pastaj, kur ata e kuptuan se kishin në dorë personin e gabuar, u përpoqën për të mbuluar çfarë bënë.

Pas viteve të fshehjes së këtij fakti, FBI i dha Xhesit 20 kaseta e sigurisë, i cili thotë se pamjet nga të katër kamerat nuk tregojnë asgjë, deri në momentin e bombardimit. Ai beson se FBI i ka hequr pamjet e Guthrie. Kur Trentadue i kërkoi FBI-së më shumë filmime, FBI u përgjigj se "Çështjet e hetimit janë aq të mëdha, sa që është e pamundur të gjenden filmime të tjera".
Previous Post Next Post