Truri bie në Dashuri në më pak se 1 sekond - ja se si

 Kur vjen puna për të rënit në dashuri, befasisht ne do ndjejmë një shkëndijë elektriciteti në tru dhe në kraharor. Kjo "shkëndijë" ndodh në më pak se një sekond, duke bërë që të gjunjëzohemi para një personi të panjohur, sikur ta kishim njohur prej vitesh.

Truri bie në Dashuri në më pak se 1 sekond - ja se si

Me këtë studim të fundit, i cili përdor imazhet e rezonancës magnetike, tani mund shihen efektet e menjëhershme të dashurisë në tru. Rezultatet?  Tregojnë që dashuria është me të vërtetë diçka e mirë për çdo njeri!

Koha e nevojshme për të "rënë në dashuri" vlerësohet në rreth 1/7 e sekondit. Sigurisht që duke shpenzuar 6 muaj apo më shumë me personin kjo bën që të bini më tepër në dashuri, por është hera e parë, kur e kuptojmë nëse kemi rënë me të vërtetë në dashuri.

Dashuria është shumë e fortë në fillim, për shkak se të 12 zonat e trurit punojnë njëkohësisht, ndërsa jemi duke hyrë në procesin e dashurisë. Kur kjo ndodh, valël e euforisë përhapen me shpejtësi në tru, përfshirë oksitoksinën, vasopresin, adrenalinën dhe dopaminën.

Në thelb, të rënit në dashuri, është e njëjtë me dikë që është i dhënë pas kokainës!

Universiteti i Sirakuzës, Uest Virxhinias dhe Universiteti Psikiatrik i Gjenevës kanë publikuar së fundi opinionet e tyre në Journal of Sexual Medicine në lidhje me imazhet elektromegnetike.  

Ajo që vlen për t'u theksuar në studimet e tyre, është fakti se kur njerëzit bien në dashuri, karakterizohen nga një nervozitet i lartë. Ky është një faktor shumë i rëndësishëm për mbijetesën e neuroneve ndijimore dhe të dhembshurisë.
Previous Post Next Post