Çfarë ndodh kur fillon të Duash Trupin Tënd

  Kur mendojmë që trupi ynë është i vjetëruar apo i lodhur, atëherë në mënyrë të natyrshme trupi do të duket po në këtë mënyrë. Dhe kur të ndryshojmë mënyrën e të menduarit, të duam më shumë veten e të vlerësojmë më shumë trupin tonë, atëherë 5 gjëra mahnitëse do t'ju ndodhin:

 Çfarë ndodh kur fillon të Duash Trupin Tënd

1. Energjitë do të të rriten pabesueshmërisht
Po të ndryshojmë mëynrën e të menduarit, kjo gjë nxit një reaksoin të menjëhershëm kimik në trupin tonë. Kjo ndodh për shkak se është e provuar që qëndrimet tona për jetën drejtojnë mënyrën tonë të të menduarit, dhe mendimet tona prodhojnë emocione. E thejshtë, kur mendon mirë, do të ndjehesh më mirë!

2. Do të dëshirosh natyrën
Natyra ka një veti që na pastron, është një vend që shëron, një vend frymëzimi energjishë. sudime të fundit kanë treguar që natyra mund të rrisë ndjenjat dhe emocionet pozitive shumë më shumë se sa ndërveprimet shoqërore.

3. Do fillosh të hash më mirë
Kur ndihesh mirë mendërisht, dëshiron të ndihesh mirë edhe fizikisht. Yndyrnat e ngopura dhe sheqernat e shumta janë të rënda për organizmin.

Sa më aktiv të bëhesh, aq më shumë do duash e do fillosh të kërkosh për ushqime të lehta dhe përplot me ushqyes, me energji natyrale që do ju bëjë të ndiheni po aq mirë, sa mendoni!

4. Do fillosh të flesh më mirë
Ushtirmet dhe ushqimi i mirë janë thelbësore për një gjumë të mirë. Studimet tregojnë që një ndër shkaktarët të insomnias (pagjumësisë) shkaktohet nga çekujlibri i gjendrës pineale. Ky çekujlirim shkaktohet nga një sërë faktorësh të këqinj, por më i keqi vlerësohet të jenë rrezet "wireless" (WIFI), dieta e keqe, dhe mungesa e ushqimeve të pasura me elemente ushqyese. Dieta dhe ushqimet mundësojnë një gjumë të thellë e të shllodhshëm, që e mbush trupin përlot me energji dhe ripërtërin totalisht mendjen.

5. Do fillosh të mos "çash kokën" për çfarë njerëzit mendojnë për ty
Gjithkush e di që bukuria e vërtetë nuk gjendet tek "makeup-et", rrobat e shtrenjta apo stili i flokëve; bukuria e vërtetë rrezaton nga brenda-jashtë. Kur ndihemi mirë, dukemi mirë, kaq e thjeshtë është! Tingëllon më e thjeshtë e thënë se sa e bërë, apo jo? Përpiqu, çdo ditë gjej pak kohë që të ndryshosh mendimet e tua, për veten tënde.

Çdo mednim negativ që ju ngrihet në mendje, zëvendësojeni me një mendim pozitiv.

Në fillim mund të jetë e vështirë, por më pas do të duket diçka e dorës së dytë, dhe më pas as që nuk do ta vëreni që po përpiqeni por da ta bëni në mëynrë natyrale.

Thjeshtë duke menduar pozitivisht, kjo shkakton një sërë reagimesh zinxhirë në jetën tuaj - bën të hani më mirë, të ndjeheni më mirë, të flini më mirë e ta shijoni jetën. Kështu që DUAJE VETEN, çdo gjë fillon nga mënyra e të menduarit!/S/
Previous Post Next Post