Studentja shqiptare në SHBA vishte me kostum popullorë


Ne javën Ndërkombëtare të Mikëpritjes, qyteti i Tampas në SHBA, ka qene organizatori i Festivalit të Kulturës, gjatë të cilës,  studentë të huaj kanë prezantuar kulturat e tyre në Universitetin Marshall.
Gazeta  amerikane “Usforacle”, në shkrimin e saj është fokusuar tek studentja e kërcimtarja shqiptare Matina Metana  e cila ka shkuar në SHBA para shumë vitesh. Ajo ka performuar me një kërcim tradicional me veshje popullore shqiptare.  “Veshja e kuqe e saj, ishte nga qyteti i Korçës, por edhe muzika përfaqësonte këtë krahinë” – shkruan Usforacle.

Ajo deklaroi se eshte shumë krenare që eshte shqiptare dhe di gjuhën, muzikën dhe kulturën e vendit te saj. Ne duam që njerëzit ta shohin kulturën tonë. Jam e lumtur dhe do vijoj ta bëj këtë.”-ka thënë shqiptarja për mediat amerikane.
Previous Post Next Post