Naim Frashëri në pullën postare të Iranit

Poeti ynë kombëtar, Naim Frashëri, përveç se ka shkruar në gjuhën turke e greke, ka qenë edhe një mjeshtër i papërsëritshëm në gjuhën persiane. Kjo vërtetohet nga vepra e tij poetike "Tehajjulat" dhe gramatika e gjuhës persiane.
Për këtë arsye, poeti ynë kujtohet e nderohet edhe në ditët e sotme në Iran për kontributin e tij në këtë gjuhë, i cili e konsideroi një gjuhë të ëmbël në hyrje të gramatikës përkatëse.   Ndërkohë, në librin e tij vihet re një persishte mjaft e mirë dhe e bukur në përdorim dhe nuk dallon aspak nga persishtja e iranianëve. Në shenjë nderimi, shteti i Iranit ka vendosur portreti e tij në një nga pullat postare ku lexohet "Na'im Frashëri Albanian Muslim. Persian Speaking Poet".
Naim Frashëri në pullën postare të Iranit Naim Frashëri në pullën postare të Iranit Reviewed by Oculus News on 7/22/2015 08:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.