Bllokohet miell mistri me alfatoksinë B1 në Lushnje

Ministria e Bujqësisë dhe Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka zbuluar dhe bllokuar në Krutje të Lushnjës miell misri me aflatoksinë B1.

Alfatoksina B1 është një element i rrezikshëm që i shkakton organizmit të njeriut probleme serioze.

Autoritetet kompetente theksojnë se shkaku kryesorë ka qenë ndotja e depos së magazinimit dhe mungesa e ajrimit.

Sipas AKU-së dhe krerëve të Ministrisë së Bujqësisë, do të bllokohen të gjitha pikat që nuk plotësojnë standartet e duhura.
Previous Post Next Post