5 Gabime që çdo biznes i vogël bën

5 Gabime që çdo biznes i vogël bën

Nga Nicole Leinbach-Reyhle
Suksesi përcaktohet nga një sërë faktorësh, kur vjen puna për të hapur një biznes. Investimi i kohës dhe parave, sigurisht që bëjnë një ndryshim, por faktorët më të rëndësishëm derivojnë nga detajet e biznesit - dhe gabimet që mund të bëjmë.

Gabimi nr 1: Nënvlerësimi i përvojës së konsumatorit
Vënja në shina e biznesit, shërbimet që ofrojmë dhe shpërndarja e tyre janë një gjë. Por nënvlerësimi i përvojës së konsumatorit, që do të thotë të përjashtohesh nga mundësitë, është një gjë tjetër.


Bizneset e vogla përballen me sfidën e konkurencës së rivalëve të tyre, qofshinë të mëdhenj apo të vegjël. Si rezultat, është absolutisht jetike që të këto biznese të identifikojnë rrugë për ta mbajtur në mënyrë të qëndrueshme të kënaqur klientin, dhe sigurisht, duke pasur fitimin në mendje. Ofrimi i opsioneve për klientët, në mënyrë që të shpenzojnë më tepër se sa mund të kenë planifikuar, kjo po që është një mënyrë e mirë për ta bërë një gjë të tillë.

Kini parasyshë lokalet apo dyqanet e ëmbëlsirave. Hapësirat e tyre janë të mbushura me revista, gazeta, karamele, çokollata dhe çëmëakëza, për të joshur klientin të shpenzojë më tepër. Thuajse çdo posedues biznesi mund ta përkthejë këtë në diçka që ka plotësisht kuptim - dhe si rezultat, gjeneron më shumë mundësi për të rritur përfitimet.

Gabimi nr. 2: Mosdhënja e opinioneve profesionale
Çfarëdo të shesë biznesi juaj, duhet me patjetër që të bëheni ekspert në atë fushë. Pse? Klientët duan të ndjehen sikur po blejnë më të mirën...dhe të përftojnë cilësi, kështu që opinionet e ekspertit janë pjesë e eksperiencës.

Ndërsa ka të ngjarë të keni klientë që i dinë të gjitha, ata mund të vijnë tek ju për të blerë abjekte apo shërbime për persona të tjerë. Madje edhe dyqanet e bukës mund të krenohen që "bëjnë bukën me të mirë, me miellin më cilësorë, jo me miell të skaduar". Ndërsa dyqanet e motorrave mund të përftojnë klientë vazhdimisht duke u njohur përmes djemve "që dinë gjithçka për motorrët", kur vjen puna për të ngarë motorrin. Gjeneroni idenë. Dhe çelësi këtu është thjeshtë që t'ia shpjegoni klientit përvojën në një mënyrë që ai të dëshirojë të zbulojë më shumë e të kthehet sërish.

Gabimi nr. 3: Asnjëherë mos thoni "mos i shpenzo paratë për këtë"
Klientët e dëshirojnë faktin kur shitësit u thonë për të mos blerë diçka.

Mendoni për herën e fundit kur dikush ju ka thënë për të mos blerë diçka. Mund të ketë qenë një kameriere? Një shitës në një dyqan rrobash? Një këshillues financiarë? Kushdo të ketë qenë, ka të ngjarë që ta vlerësoni interesin e tij apo saj për t'ju dhënë opinionin, se përse nuk duhet blerë ajo gjëja...me shpresë, një arsye e mirë për të blerë diçka tjetër.

Kur i thoni një klienti për të mos shpenzuar paratë në një gjë, është e rëndësishme që shpjegoni psenë dhe t'i ofroni një tjetër alternativë. Por kjo mund të thotë, që të humbisni një shitje të çastit. Sidoqoftë, duhet ta shihni këtë skenarë nga perspektiva të tjera. Kur i thoni dikujt që jeni të ndershëm, krijoni një mundësi për të fituar besim tek ky klient, dhe ka të ngjarë të kthehet sërish dhe sërish, për shkak të sugjerimeve tuaja.

Gabimi nr. 4: Kur nuk njohim mundësinë mër të pranuar gabimet
Asnjëri nuk është i përkryer...as ju. Duke patur këtë parasyshë, ka të ngjarë që biznesi ku operoni të përballet me një "gabim", të cilin nuk dëshironi ta nxirrni në pah. Mund të jetë një produkt i thjeshtë apo një shërbim, i cili mund të ketë ndikim të jashtëzakonshëm nëse shitet totalisht gabim. Pra, çfarë duhet bërë?

Për fillestarët, bizneset duhet që vazhdimisht të identifikojnë dhe t'i përgjigjen gabimeve të bëra prej tyre. Biznesi duhet t'i kërkojë apo t'i ofrojë klientit një sens faljeje - duke shtruar kështu rrugën për durim dhe sukses.

Shembulli i Threadless, një kompani që dizenjon bluza, të cilat i dizenjon nga artistë të pavarur. Ndonjëherë, bluzat vonohen për t'u bërë, dhe kështu vonihen për t'u transportuar. Në vend që Threadless, të përballet me mërzitë e klientëve, ata i qasen klientëve duke u dhënë dy lajme. Së pari, ata e identifikojnë "lajmin e keq", që porosia tyre do të vonohet. Së dyti, ata ofrojnë "lajmin e mir" duke kërkuar të falur, dhe duke u dhënë klientit një kredi prej 20 dollarësh, të cilat mund t'i shpenzojnë në këtë kompani. Kështu që, jo vetëm që 20 dollarëshi është një sasi reale parashë për të bërë një blerje të plotë, por është dhe një garanci që ky klient do kthehet sërish dhe sërish, për të shpenzuar më tepër se 20 dollarë.

Gabimi nr. 5: Neglizhenca për të punësuar njerëzit e duhur
Në një botë të përkryer, punonjësit e duhur do të trokisnin në derën tuaj, sa herë që ju të kishit nevojë për të punësuar dikë. Por praktikisht nuk jetojmë në një botë të përkryer. Bizneset e vogla përballen me sfidën e të bërit të intervistës dhe të punësuarit njerëzit e duhur. Shpesh poseduesit e këtyre bizneseve nuk kanë përvojnë apo aftësitë e duhura në menaxhimin e burimeve njerëzore. Sigurisht që kjo krijon një sfidë, është diçka me të cilën bizneset e vegjël duhet të përballen.

Shpesh punësojnë dikë thjeshtë për të mbushur vendin vakant, ose punësojnë dikë, që njeh dikë, i cili njeh personin që i ka thënë për të...Duhet t'i gjejmë punës personin e duhur. Me pak fjalë, mos shpenzoni para dhe energji të tepërta.

Punonjësit janë një pasqyrë e biznesit, dhe njerëzit që punësoni ndikojnë në identitetin e kompanisë. Ndikojnë tek shitjet, tek mosshitjet. Sigurisht që është e lehtët kur thuhet. Provoni të punësoni njerëz sa për të mbushur vendin bosh, përkundrejtë njerëzve të duhur, që i nevojiten punës.

Të qenit një biznes i vogël do të thotë të përballesh me sfida që mund të mos i keni parashikuar, duhet të ndërmerrni veprime që ndoshta nuk mund t'ju pëlqejnë. Duhet t'i pranoni gabimet, dhe të ndryshoni./forbes/
Previous Post Next Post