10 festivalet më të "Çmendura" në botë


Zhvillimi i festivaleve njihet që në kohërat më të hershme. Festivalet zhvillohen për qëllime të ndryshme por aspekti kryesorë i tij është përftimi i qënaqësive dhe çlirimi i energjive. Në parahistori, për shembull, u zhvillonin kërcime festive rreth zjarrit pas kapjes së gjahut. Por sigurisht që me kalimin e mijëvjeçarëve, gjërat ndryshojnë, por duhet theksuar që në ditët e sotme ekzistojnë edhe festivale që datojnë pre disa qindra vjetësh.

Për më tepër rreth festivaleve ndiqni këtë video ku ilustrohen festivalet më të "çmendura" të kohëve të sotme, që nga ikja me vrap prej demave të tërbuar e deri tek kapërcimi i foshnjeve të pafajshme, çdo festival duket të jetë i çmendur në këtë video.
Previous Post Next Post