(Video) Më në fund Makina e parë Fluturuese bëhet Realitet

E kemi pritur për shumë kohë. Më në fund erdhi momenti. Koncepti i makinave fluturuese ka gjeneruar shumë diskutime, dhe zakonisht ekziston në filmat dhe librat fantastikoshkencorë. Por për herë të parë, makinat fluturuese janë tashmë një realitet.

Quhet "Aeromobil", dhe është testuar në realite që nga Tetori i vitit 2014. I pajisur me të gjitha mjetet e nevojshme fluturues, me me një sistem parashutë në rast rreziku, ky mjet i shkëlqyer është gati për t'u përdorur në jetën e përditshme.


Është një makinë e vërtetë fluturuese. Si makinë e thjeshtë, përmbush të gjitha standardet e hapësirës së parkimit, përdoret me gazolinë të rregullt, dhe mund të përdoret në rrugë si çdo makinë. Si aerolplan, mund të përdorë çdo aeroport në botë, dhe nevojiten vetëm disa qindra metra rrugë të asfaltuar ose fushë me bar për t'u ulur. Mund të fluturojë me një shpejtësi prej 200 kml në orë.
Për më tepër ndiqeni këtë video mbresëlënëse:
Previous Post Next Post