Zhytësi duke ecur mbi ujë - iluzioni i "Vëllezërve të Oqeanit"Në fakt ky spot ngjan si një skenë e filmave fantastikoshkencorë të hollivudit. Kjo video e shkurtër është bërë nga biologu Armiche Ramos dhe vëllezërit e tij Armando dhe Francisco, të cilët bënë disa eksperimente me zhytjen e lirë derisa krijuan iluzionin e magjishëm që shihet në këtë video.

Asnjë grafikë kompjuterike nuk është përdorur në këtë produksion; zhytësit i besojnë vetëm aftësive të tyre - dhe disa sekreteve. Treshja e njohur si "Vëllezërit e Oqeanit", krijuan këtë produksion për të garuar në "World Shoot Out", ku edhe fituan çmimin për filmin më të mirë me metrazh të shkurtër. Video është bërë rreth tre vjet më parë në El Hierro, që është ishulli më i vogël i Ishujve Kanarje. Krijimi i kësaj videoe të magjishme u shty për një vit për shkak të një vullkani që shpërtheu në këto ishuj.

Zhytësit performojnë kokëposhtë dhe mbrapsht. Duke kthyer filmimet kokëposhtë dhe duke përdorur disa sekrete, përftohet iluzioni i mrekullueshëm i ecjes mbi ujë që shi
.
Previous Post Next Post