Serbia për Esat Pashë Toptanin: Ka qenë mik dhe aleat i madh i serbëve


844esatpasha15.8.1917

Kosovarja “Express” shkruan se Serbia do të përkujtojë Esat Pashë Toptanin. "Ka qenë mik dhe aleat i madh i serbëve," thotë Gjuriç, drejtori i zyrës për Kosovën.

“Express” shkruan se Serbia, autoritetet e këtij vendi, kanë ndërmend që t’i kushtojnë një ceremoni përkujtimore Esat Pashë Toptanit, duke cituar se Marko Gjuriç, këshilltar edhe i Presidentit të Serbisë, Tomislav Nikoliç, thekson se“Esat Pashë Toptani ka qenë mik dhe aleat i madh i serbëve, i cili ushtrinë serbe, gjatë tërheqjes nëpër Shqipëri, e ka mbrojtur nga bandat kaçake me xhandarë të vetët dhe i cili, duke përcjellë mbretin dhe qeverinë, ka vazhduar të luftojë në anën serbe edhe në frontin e Selanikut”. Xhuriç ka sjellë këtë ilustrim duke theksuar para serbëve se jo çdo gjë ka qenë e zezë në historinë e marrëdhënieve mes dy kombeve.

Previous Post Next Post