Alumini ndër shkaktarët kryesorë të Alzajmerit

Letër alumini

 Një autoritet lider britanik mbi sëmundjen e alzajmerit argumenton se ekzistojnë të dhëna të mjaftueshme që alumini, i cili gjendet në shumë produkte ushqimore, mund të jetë ndër shkaktarët kryesorë të llojeve të zakonshme të dementias.


Christopher Exley i Universitetit Keele, thotë në një raport të ri që alumini luan një rol të caktuar në këtë sëmundje, duke theksuar se truri është njëkohësisht një objektiv dhe një rrugë për aluminin që të depërtojë në trupin e njeriut, raporton Medical Xpress.
Alumini ndër shkaktarët kryesorë të Alzajmerit
"Prezenca e aluminit në trurin e njeriut duhet të jetë një dritë e kuqe që paralajmëron të gjitha rreziqet potenciale që derivojnë nga ky element. Të gjithë akumulojmë një nurotoksinë të njohur në trurin tonë, që kur lindim e deri kur vdesim. Përse kjo temë trajtohet paevitueshmërisht me thuajse vetëkënaqësi totale?" thotë Exley.

Ai argumenton që akumulimi i aluminit në tru shkakton pashmangshmërisht efekte negative në fiziologjinë e trurit dhe përshpejton sëmundje si alzajmeri.
Previous Post Next Post