Maqedonia burgos arkeologët e saj më të mirë

aa.jpg

Pas një viti të gjatë gjykimi i çështjes së quajtur "Falangat", ish-kreu i Trashëgimisë Kulturore të Maqedonisl, Payko Kuzman, është gjetur me faj për shkak se ka ndihmuar qarqe kriminale të gërmojnë dhe të shesin arkifakte me vlerë arkeologjike.

Prokurori tha se ish-kreu dhe punonjësit e tij i kanë dhënë leje personave të tretë që të gërmojnë në qytetin Delcevo dhe rrugës nga Shkupi për në Veles.

Kuzman, një emër shumë i njohur i arkeologjisë, është mes të arrestuarve.

Gjithsesi, Gjykata nuk e ka dhënë vendimin final, por pritet në ditët në vijim.

Kuzhman, i kontaktuar nga Balkan Insight, thotë se është i bindur se pas këtyre ngjarjeve fshihet kryeministri i Maqedonisë.
Previous Post Next Post