5 mënyra se si Seksi ka formësuar Historinë dhe Kulturën e Sotme

Sigurisht që seksi gjithmonë, ne njerëzit, na ka përkufizuar si specie. Dhe ideja që seksi ka mundësuar ndyshimin e kursit të historisë, jeton.1. Sifilizi i luftërave të mëdha


Seksi ka formësuar Historinë dhe Kulturën e Sotme

Shumë nga ne mund të mendojmë për plumba, bomba, plagosje, armë kimike e bërthamore, etj., kur mendojmë për Luftën e Dytë Botërore, por kishte gjëra edhe më të frikshme se këto: Afërsisht për çdo ditë, rreth 18,000 njerëz u infektonin nga sëmmundjet venerale. Në Luftën e Dytë Botërore, gonorrea dhe sifilizi shkatërruan rrënjët. Fataliteti do vazhdonte pamëshirshmërisht po të mos qe për shpikjen e penicilinës.

Madje edhe më parë, kur trupat hynin në territore të reja e kontaktonin me femrat lokale, u infektonin nga këto sëmundje të asaj kohe. Femrat e infektuara e të dëshpëruara do t'i shkonin prapa çdo ushtrie, duke u bërë prostituta kur t'u jipej rasti. Rezultati ishte i qartë: mbi 100,000 ushtarë u giagnostikuan me gonorrea dhe mbi 80,000 me sifilis.

Një shprehje e famshme e Luftës së Dytë Botërore thoshte: "Mos harro, më mirë fute...se sa...."

2. Xhinxhis Kan

02

Mongolët i njohim, i admirojmë shumë bër bëmat e tyre, për liderët e tyre, për Perandorinë. Një studim i fundit i ADN-së zbuloi që një përqindje e konsiderueshme e meshkujve në mbarë globin mund të ketë rrënjë gjenetike të Xhinxhis Kanit. Sipas disa studimeve, një në 200 meshkuj është pasardhës i Xhinxhis Kanit. Që do të thotë se rreth 16 milion njerëz janë pasardhës së tij.

Kjo mund të duket e pabesueshme, por në shekullin e 13, lamirshmëria e gjeneve ishte më e vogël se e sotmja, dhe duket sikur mbreti i Mongolëve e shpenzonte kohën e tij duke bërë seks me një sërë femrash të ndryshme. Historianët nuk kanë një numër të saktë se sa fëmijë mund të ketë Xhinxhis Kani. Disa vlerësojnë qindra, ndërsa të tjerë disa mijë.

Fëmija i madh i Xhinxhis Kanit kishte 40 fëmijë legjitim dhe mbase shumë të tjerë ilegjitim. Kublai Kan, nipi i Xhinxhis Kanit, kishte 22 fëmijë legjitim me gratë e tij dhe mendohet që në haremin e tij kishte çdo ditë nga 30 gra. Me këto numra, bëhet më e lehtë të besojmë që rreth 16 milion meshkuj mund të jenë pasardhës së të njëjtit njeri.

3. Al Kapone

03

Al Kapone ishte gangsteri. Hija e tij ndihej në çdo cep të New York-ut të vitete '20 dhe '30 të shekullit të kaluar. Mund të prekte këdo, përfshirë edhe femrat. Fati i kapones mori fund kur u akuzua për invazion fiskal. Ai ia doli që ta rregullonte që të dilte nga burgu pas 11 vitesh për sjellje të mirë. Por ky armik publik nuk arriti të dilte më, pasi vdes nga sëmundja e sifilizit të avancuar. Po të kemi parasyshë zhvillimin e mjekësisë dhe hijen e mafiozit, do ta kemi fare të lehtë të imagjinojmë se me sa shumë gra duhet të ketë shkuar ai dhe sa trashëgimtarë mund të ketë.

4. Inçesti në monarkitë

as.jpg

Tradicionalsiht mbretërit dhe mbretëreshat merrnin më të mirën e ëdo gjëje, përfshirë edhe shoqëruesit. Mbretërit mund të kishin çdo gjë që dëshironin, madje të zgjidhnin kë do kishin afër ose...më afër.

Kushërinjtë, të afërmit madje edhe vëllezërit e motrat ishin të hapur në këtë lojë. Faraonët egjiptjan. perandorët japonez, mbretërit havajan, ato të Perusë së lashtë - të gjithë e kanë ngatërruar ADN-në e tyre me kushërinjtë e afërt.

Mbreti i Egjiptit Tutankamun ishte produkt i një linje të gjatë inçesti. Habzburgët e Spanjës vdiqën si mbreti Çals II, si xhuxhmaxhuxha. Problemi më i madh i tyre ishte impotenca, që do të thotë se nuk ishin të aftë të trashëgonin.

Sëmundjet ngaa inçesti nuk i dhanë fund të gjitha famijleve mbretërore, por sigurisht që ua ka dërrmuar gjenet. Ndërsa ruleta ruse e ADN-së do ta bënte akoma nëse kombinimi bëhet me një kushëri të largët.

5. Viagra

as.jpg

Viagra kë bërë që njerëzit të kenë një jetë më të mirë që nga viti 1998, kur edhe u shpik.

Pilula magjike blu ka shpëtuar marrëdhënjet dhe shumë martesa, por kishte një efekt anësorë të papritshëm: përhapjen e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, dhe gratë filluan gjithnjë e më rrallë të ngelen shtatzënë, duke shkatërruar kështu sërish rrënjë./Oculus News
Previous Post Next Post