Bullgaria ngre mur në kufirin me Turqinë

as.jpg
Ndërtimi i një murri rrethues midis Turqisë dhe Bullgarisë ka përfunduar. "Është ndër projektet më kontravers dhe i kushtueshëm, po të kemi parasyshë hyrjen e numrit të madh të ilegalëve nga Turqia në Bullgari në vitin 2013", thuhet në deklaratën për shtyp të Ministrisë së Mbrojtjes së Bullgarisë.
Kabineti i Partisë Socialiste të Bullgarisë e filloi këtë projekt në 2013, kur në Bullgari filluan të hynin me shumicë emigrantë ilegal për shkak të luftës në Siri.
Ky murë ka kushtuar rreth 7.7 miliardë leva bullgare, thuhet në deklaratën për shtyp.

Previous Post Next Post