Ushqimet e duhura për një lëkurë të shëndetshme


Hulumtimi për ushqimin më të mirë për një lëkurë të shëndetshme është i limituar. Megjithatë, ushqimet e pasura me antioksidant duhet të kanë efekt mbrojtës edhe në lëkurë.
Për një lëkurë të shëndoshë konsideroni si të mira këto ushqime:
Karrotat, kajsitë, pemët dhe perimet e tjera, të verdha dhe ngjyrë portokalli; boronicat, spinaqi dhe perimet e tjera të gjelbërta, domatet, fasulet dhe bizelet, peshku dhe arrat.
Nga ana tjetër disa ushqime duket se ndihmojnë dëmtimin e lëkurës. Disa sugjerojnë se dieta e pasur me yndyrna dhe karbohidrate ndikojnë në plakjen e lëkurës.
Mos harroni se shumica e ushqimit më të mirë për lëkurë, është e mirë për shëndetin në përgjithësi. Në vend që të fokusoheni në një ushqim specifik, koncentrohuni në një dietë dhe ushqyeshmëri të shëndoshë në përgjithësi.

Pini shume ujë. Hani me shumë fruta dhe perime. Në vend të mishit te kuq, konsumoni më shumë peshk.
Previous Post Next Post