Pranverë homosh dhe fushata homoseksualizuese e Shqipërisë

saa.jpg
Nga Marion Mardodaj
Në kohë të ndryshme, gjendje të ndryshme shpirtërore dhe interesa diverse dominojnë mendjet e njerëzve. Me ardhjen e pranverës, ashtu si lulëzimi i bimëve, edhe njeriu, i nxitur nga natyra përmes faktorëve klimatikobiologjik, ripërtërihet fizikisht dhe shumohet numerikisht. Edhe nëse ndodh që përmes këtyre stimujve njeriu të mos shumohet, që janë ato kategori njerëzish që njihen si gei, lezbike etj., sërish kemi të bëjmë me dy elemente thelbësore që lidhen pashmangshërisht dhe nxiten nga stina e pranverës: ejakulacionin dhe të penetruarit. Madje kjo e vërtetë ka bërë që të lindë edhe një shprehje urbane që sugjeron meshkujt se kur duhet të "gjuajnë" për të dashura: Prill-Maj. . .mos ju ndaj. Me pak fjalë kemi një dehje natyrore të mendjes së njerëzve nga vetë natyra. Këtë dehje natyrore komuniteti LGBT në Shqipëri, me paradën që bëri në qendër të Tiranës ditën e djeshme, i mbështetur edhe nga ambasada "Pink", po mundohet ta shfrytëzojë në favorin e tij, duke u thënë të rinjve dhe të rejave shqiptare të mos mendojnë vetëm për seksin e kundërt këtë Pranverë, por të mendojnë edhe për ta. E, sigurisht, kjo propagandë homoseksualësh do influencojë tek individët e dobët moralisht, ose tek të faaftët për të gjetur një partner apo s'arrijnë për arsye të ndryshme, që ta provojnë njëherë me seksin e njëjtë, thjeshtë të penetrojnë apo të ejakulojnë me ta, pavarësisht nëse s'ndjejnë gjë për ta. 

Në këtë fushatë homoseksualizuese të vendit ka kontribuar edhe politika jonë: Opozita e sotme, në pragpranverën e vitit 2012, miratoi një ligj ku i trajton prostitutat si viktimë dhe dënon klientët mbi tre vjet burg, edhe kur prostitutat e bëjnë me dëshirë dhe vullnet një gjë të tillë, siç bëjnë në pjesën më të madhe të Europës. Duke u hapur kështu edhe një shteg të rinjve shqiptarë të bëhen gej. 


Shqipëria ka halle plot dhe këta homoseksualë që bëjnë fushatë homoseksualizuese të vendit, është mirë që të përmbushit nevojat e tyre duke ejakuluar dhe penetruar me njëri-tjetrin në paqe, pa bërë zhurmë, ashtu si kanë bërë gjatë gjithë historisë së njerëzimit.

Seksualiteti historikisht është modeluar dhe strukturuar etikisht e moralisht nga politika por edhe fetë. Në Greqinë e lashtë, për shembull, parapëlqehej që në ushtri të kishte sa më shumë gej, sepse këto luftonin më me egërsi për të impresionuar dashnorët e tyre. Ndërsa nga ana tjetër, kuptimi kulturorë i seksualitetit është modeluar nga ide mbizotëruese rreth mashkullit dhe femrës. Me fjalë të tjera, nga mënyra tipike të sjelljes së femrave dhe meshkujve. Pra këto gjëra nuk kanë asnjë gjë të përbashkët me mënyrën e sjelljes së meshkujve dhe femrave shqiptare. Në këtë kuptim, duke pasur parasyshë presionin që bëhet nga konjukturat ndërkombëtare që të pranojmë që homoseksualët "të ejakulojnë e të penetrojnë në publik" - kështu i bie në fakt, sepse në Shqipëri nuk është keqtratjuar apo rrahur ndonjë homoseksual apo lezbike që të flasim për të drejtat e tyre -, të cilëve u intereson të ketë sa më shumë gej dhe lezbike që të mos rritet më tepër numri i popullsisë botërore, le të mos u kushtojmë vëmendje. T'i lëmë që të marrin paratë e ndërkomëtarëve apo shoqatave që mbrojnë homoseksualët në paqe, për misionin "fisnik" që kanë: që të bëjnë sa më shumë gej dhe lezbike. Le të mos ua hedhim kurrë sytë, kudo që të jenë, qofshin në tv apo majë biçikletës në bulevard. Madje jam i mendimit që të bëhet edhe një ligj që i lejon të martohen. Le të mos ua hedhim sytë, pasi në të kundërt, ata do të bëhen më të fortë. Ata bëhen më të fortë aty ku gjejnë rezistencë, pasi marrin më shumë para nga fondacionet e ndyshme dhe ndikojnë më shumë me mënyra nga më të larmishmet. Le të mos biem viktimë e fushatës homoseksualizuese të vendit.
Previous Post Next Post