Liria


dreamstime_l_2815032.jpg
"Liri", nuk do të thotë vetëm të heqësh zinxhirët, por të jetosh në një mënyrë që respekton dhe zgjeron lirinë e të tjerëve (Nelson Mandela.
Liria prosperon kur feja është vibrande dhe kur pranohet ligji i Zotit (Ronald Reagan.


"Përgjegjësia", është çmimi i lirisë (Elbert Hubbard.

E vetmja mënyërë për të jetuar në një botë jo të lirë, është të bëhesh absolutisht aq i lirë, saqë ekzistenca jote të marrë formën e një akti rrebelimi (Albert Camus.


Liria nuk është gjë tjetër, veçse një ndryshim për mirë (Albert Camus.


Njerëzit kërkojnë lirinë e fjalës si një kompensim të lirisë së mendimit, ndërkohë që këtë të fundit e përdorin rrallë (Soren Kierkegaard.


Liria e mendimit i nxjerr njerëzit nga skllavërimi dhe i çon drejt lirisë (Ralph Waldo Emerson.


Dëshira e Zotit nuk është për floririn. Është për kuptimin e lirisë dhe benefitit (Ralph Waldo Emerson.


Është shumë e vështirë të lirosh budallejnjtë nga zinxhirët e ëndërrave të tyre (Volteri.


Njeriu është i lirë në atë moment që ai vetë dëshiron (Volteri.


Liria nuk mund të arrihet pa një njohje të përgjithshme të njerëzimit (John Adams.


Është liria ndonjë gjë tjetër, veç dëshirës për të jetuar si dëshirojmë? Asgjë më shumë (Epictetus.


Liria e opinionin mund të ekzistojë vetëm atëherë kur Qeveria ndjen që është e sigurtë (Bertrand Russell.


Liria është oksigjeni i shpirtit (Moshe Dayan.


Liria troket kur opinionet ndeshen (Adlai E. Stevenson.


Liri do të thotë mundësi për t'u bërë ata që s'e kishim menduar ndonjëherë (Daniel J. Boostin.

Ju mund të jeni të lirë nëse unë jam i lirë (Clarence Darrow.
Previous Post Next Post