Kjo është jetëgjatësia maksimale e njeriut sipas shkencëtarëve

Kjo është jetëgjatësia maksimale e njeriut sipas shkencëtarëve

 Studiuesit pretendojnë se e kanë zbuluar se cila është jetëgjatësia maksimale e njerëzve. Sipas një studimi të botuar së fundmi në revistën e Nature Communications, një njeri krejtësisht i shëndetshëm mund të jetojë diku midis 120 dhe 150 vjet.

Studiuesit vërejnë se të jetosh kaq gjatë mund të arrihet vetëm duke pasur parasysh që personi e ka arritur jetën pa probleme të rëndësishme shëndetësore si kanceri dhe sëmundjet e zemrës.

Studimi vlerësoi në mënyrë specifike procesin natyror të plakjes gjatë një jetëgjatësie të njeriut, duke nxjerrë në pah qëndrueshmërinë e jashtëzakonshme të trupit.

Studiuesit, të vendosur në një kompani në Singapor të quajtur Gero, matën 'ritmin e plakjes' në banorët e MB, SH.B.A. dhe Rusisë. Ata e arritën këtë duke ekzaminuar ndryshimet në numrin e qelizave të gjakut dhe duke gjetur shpejtësinë në të cilën trupi bie.

Sipas gjetjeve, midis moshës 120 dhe 150, rezistenca natyrore e trupit përfundimisht dështon, duke çuar në vdekje.

Personi më i vjetër në të dhënat që ka jetuar ndonjëherë ishte Jeanne Calmet, i cili vdiq në moshën 122 vjeç, sipas Scientific American.

Sidoqoftë, ekspertët argumentojnë se në vend që të pyesim sa mund të jetojnë njerëzit, pyetja e vërtetë duhet të jetë se sa mund të kemi një jetë të shëndetshme.

Shkencëtarët argumentojnë se një pyetje e rëndësishme që duhet të bëjmë në vend të kësaj është: 'sa kohë mund të bëjmë një jetë të shëndetshme?'

"Vdekja nuk është e vetmja gjë e rëndësishme. Gjëra të tjera, si cilësia e jetës, fillojnë të kenë më shumë rëndësi ndërsa njerëzit përjetojnë humbje...".
Previous Post Next Post