Durimi është Virtyt fisnik që mund të kalitet

Durimi është Virtyt fisnik që mund të kalitet

 E keni dëgjuar fjalën e vjetër që thotë se "Durimi është virtyt", por nuk do ta kuptoni sa e vërtetë është kjo thënie derisa të kalojnë disa vite? A e dini se njerëzit e durueshëm kanë më shumë dashuri, gëzim, paqe dhe jetë më të mirë? E gjitha është të mësosh të jesh mirënjohës për gjërat e bukura dhe të pranosh gjërat sfiduese që nuk mund të ndryshosh.

Disa thonë se kur zotëron durimin, fiton fuqi. Sapo të zhvilloni këtë aftësi, mund të mësoni të prisni dhe të vuani përmes vonesave të jetës pa u trazuar. Pavarësisht nga çfarë fatkeqësie ju del përpara, mund të qëndroni të qetë dhe të kontrolloni impulset tuaja natyrore, të cilat përpiqen t'ju nxjerrin jashtë kursit, siç shkruan Power of Positivity.

Pse durimi është një virtyt?

A është ndonjë çudi që në këtë epokë moderne, njerëzit janë kaq të paduruar? 

Vendi ynë është bërë një komb i kënaqësisë së menjëhershme. Me prekjen e një butoni, ju mund të porosisni një pizza dhe të paguani faturat e shërbimeve. Nuk duhet të shkruani çeqe ose të telefononi kompaninë për të shlyer detyrimet tuaja mujore pasi banka juaj do të kujdeset përmes pagimit automatik të faturës.

Dhjetë këshilla të dobishme për të pasur më shumë durim
Pavarësisht nga sa i zellshëm jeni, gjithmonë do të ketë raste kur natyra juaj e paduruar do t'ju marrë më të mirën, por gjithashtu mund t'ju dëmtojë në shumë mënyra. Këto përpjekje për të bërë gjërat e bëra shpejt jo vetëm që do t'ju pengojnë në jetë, por mund të dëmtojnë marrëdhëniet tuaja si dhe të shkatërrojnë qëllimet tuaja.

A keni mësuar që durimi është një virtyt, apo keni nevojë për më shumë punë në këtë fushë? Këtu janë dhjetë mënyra që mund të praktikoni duke pasur më shumë tolerancë dhe këmbëngulje në jetë.

1. Bëni me demek derisa ta Bëni
Ka raste kur nuk do të keni përgjigje dhe gjithçka duket se është në kaos. Ndonjëherë, ju duhet të pretendoni se gjithçka është në rregull, edhe kur nuk është kështu. Ju duhet të mësoni se si t'i kaloni momentet sfiduese në jetë pa pasur një shkrirje, kështu që nganjëherë duhet të 'falsifikoni' rrugën tuaj.

2. Ushtroni Frymëmarrje të Thellë ose Meditim
Meditimi dhe frymëmarrja e thellë mund t'ju ndihmojnë ndjeshëm të mësoni se durimi është një virtyt. Kur kontrolloni mendimet tuaja dhe pastroni mendjen, shpejt mund të mësoni se si të relaksoheni dhe të lësh të shkojnë. Nëse jeni gjithmonë duke u përpjekur të mikromanaxhoni situata jashtë kontrollit tuaj, atëherë zotërimi i meditimit mund t'ju ndihmojë jashtëzakonisht shumë.

3. Shkruajeni atë me ditar
A doni t'i bëni pyetje universit se pse gjërat janë ashtu siç janë në jetën tuaj? Ditari është një mjet i shkëlqyeshëm që mund t'ju ndihmojë në rritjen personale. Kur vendosni diçka me shkrim, kjo mund t'ju ndihmojë të fitoni perspektivë.

Disa gjëra për të cilat ju stresoni janë marrëzi dhe kur e shihni me shkrim, e konfirmoni. Nëse doni të kalisni durimin, atëherë shkruajini të gjitha.

4. Pranoni Fuqinë tuaj të Lartë
Ekziston një pamje më e madhe që nuk keni aftësinë ta shihni. Pra, do të ndihmonte nëse do të mbështetesh në fuqinë tënde më të lartë për të të ndihmuar. Duke besuar, duke u lutur, ju mund të kërkoni udhëzime dhe përgjigje nga diçka më e madhe dhe më e ditur se vetja juaj.

5. Pranoni gjërat ashtu siç janë
Edhe nëse nuk ju pëlqen situatat në të cilat ndodheni tani, duhet të mësoni t'i pranoni. Ndaloni luftën me veten për gjërat që nuk mund t'i ndryshoni. Merrni frymë thellë dhe dijeni se durimi është një virtyt që ju nevojitet kur gjithçka po shkon keq.

6. Praktikoni Ndërgjegjshmërinë
Ju duhet të mësoni lidhjen midis ndjenjave, mendimeve dhe sjelljes tuaj. Çfarë mendimesh negative keni që ju pengojnë të bëni atë që duhet të bëni? A keni tendencë të jetoni në të kaluarën dhe jeni të përhumbur nga dështimet?

Kur të mësoni të jetoni në moment dhe të pushoni sëlënduari veten tuaj për gabime të shkuara, atëherë mund të lëvizni përtej këtij mendimi negativ. Praktikoni ndjeshmërinë për veten, si dhe për të tjerët.

7. Bëhu i sjellshëm me veten tënde
A jeni i mirë me veten, apo vuani nga vetëvlerësimi i ulët? Ju duhet të mësoni të përqafoni dobësitë tuaja dhe t'i shihni ato si mundësi për rritje. Praktikoni dashurinë për veten dhe mos harroni të jeni të durueshëm me veten tuaj përpara se të provoni këtë virtyt të ri tek të tjerët.

8. Lëreni të Shkojë
E mbani mend këngën e famshme nga filmi Disney Frozen? Fëmijët në të gjithë botën po këndonin "Let It Go" derisa prindërit e tyre gati sa u çmendën. Ndërsa është një këngë fëminore, ajo ka një kuptim të fuqishëm.

Lini duart duke mbajtur gjëra që nuk mund t’i kuptoni dhe që vetëm ju kanë lënduar. Ju nuk keni nevojë të jeni perfekt ose t’i keni të gjitha bashkë, kështu që lini të gjitha ato ndjenja që ju mbajnë mbrapa.

9. Vlerësoni jetën që ju është dhënë
Është kaq e lehtë t’i marrësh gjërat si të mirëqena, sepse kapesh pas pamjes së madhe. Merrni kohë për të nuhatur trëndafilat dhe për të njohur bukurinë që qëndron para jush. Janë të gjitha ato momente të vogla në jetën tuaj që do ta bëjnë atë të vlefshme.

Ndërsa po i kushtoni kohë gishtave përmes tulipanëve, do të mësoni pse durimi është një virtyt fisnik që duhet ta kalisni.

10. Njihni Ndikimin e Trupit dhe Hormoneve Tuaja
Çdo ditë nuk mund të jetë perfekte. Ndonjëherë, ju do të zgjoheni me një dhimbje koke, dhe herë të tjera nuk do jeni në humor të mirë. Trupi juaj dhe nivelet e hormoneve mund të ndikojnë në mënyrën se si ndiheni, gjë që mund të ndikojë në nivelin tuaj të durimit.

Kur ditët duken të gjata dhe të vështira, duhet t'i jepni vetes një pushim. Errësira e momentit do të kalojë së shpejti dhe dielli do të shkëlqejë përsëri nesër. Mos lejoni që një ditë e vetme t'ju prishë humorin sepse po vijnë ditë më të mira. Merrni kohë për të numëruar bekimet tuaja.
Previous Post Next Post