Arsye Serioze se pse s'ka rëndësi çfarë Njerëzit Mendojnë për ju

Arsye Serioze se pse s'ka rëndësi çfarë Njerëzit Mendojnë për ju

 Kur e mendojmë vërtet, shumëçka nga jeta jonë shpesh ndërtohet rreth asaj që njerëzit e tjerë mendojnë për ne. Përpjekja për të bërë përshtypje ndaj të tjerëve, duke pasur frikë nga mendimet e të tjerëve dhe duke mos bërë atë që duam për shkak të asaj që mendojmë se vazhdon, ose do të vazhdojë, në kokën e njerëzve të tjerë shpesh mund të diktojë dhe dëmtojë jetën tonë. Edhe njerëzit më të sigurt me botën përreth dhe veten e tyre me shumë gjasa mendojnë shumë për atë që të paktën disa njerëz mendojnë për ta.

Në mënyrë që të jetojmë jetën që duam, duhet të ndalojmë së jetuari në sytë e të tjerëve dhe të përqafojmë lirinë tonë. Këtu janë gjashtë arsye pse me të vërtetë nuk ka rëndësi se çfarë mendojnë të tjerët për ju.

1. Ju keni vetëm një jetë dhe është e juaja

Në vitet që vijnë, do të pendoheni që nuk bëni atë që dëshironi për shkak të asaj që keni menduar se të tjerët mund të mendojnë për ju. E vërteta më e fuqishme në botë është se ju keni vetëm një jetë dhe nëse lejoni që mendimet e njerëzve të tjerë të diktojnë rrjedhën e kësaj jete, kjo mund të shkojë dëm. Ne jemi aq me fat që jemi gjallë, sepse është turpi më i thellë të mos e jetojmë jetën në pjesën më të madhe të asaj që mundemi.

2. Vetëm njerëzit e cekët formojnë mendime negative për atë që ju bëni

Njerëzit e hapur, të kujdesshëm dhe inteligjentë nuk i shohin të tjerët për mënyrën se si ata e jetojnë jetën e tyre. Të vetmit njerëz që kalojnë shumë kohë duke u turbulluar dhe stresuar mbi jetën e të tjerëve janë mendjevegjëlit, injorantët dhe të zbrazëtit. Ata njerëz, sepse nuk kanë mjaftueshëm në jetën e tyre, duhet të përqendrohen në jetën dhe sjelljen e njerëzve të tjerë. E cila shtron pyetjen, pse do t'ju interesonte se çfarë mendojnë njerëzit e tillë në radhë të parë dhe pse do t'i lini ata të ndikojnë në jetën tuaj?

3. Mendimet e të tjerëve përshkruajnë vetëm veten e tyre

Nëse dikush gjykon mbi një tjetër duke thënë se janë 'të çuditshëm', 'të mërzitshëm', 'të padobishëm' etj., Atëherë ky nuk është gjykim për personin tjetër, është një gjykim për veten e tyre. Nëse një person me të vërtetë do të ishte ndonjë nga ato gjëra, pse do ta kalonin tërë atë kohë duke u turbulluar mbi ta dhe duke menduar për to? Gjykime të tilla pasqyrojnë një person me mendje të dobët dhe të pasigurt.

4. Askush nuk e di historinë tënde përveç teje

Si mundet dikush të gjykojë mbi jetën e ndokujt nëse nuk ka ecur në këpucët e tij? Njerëzit e zgjuar e kuptojnë që të gjithë kemi rrugën tonë në jetë dhe se vetëm ne duhet ta ecim atë dhe ta përjetojmë. Prandaj, kurrë nuk duhet të lejoni që mendimet e të tjerëve të ndikojnë në jetën tuaj kur ata nuk e kanë parë, ndjerë dhe përjetuar atë. Vetëm ju e dini se çfarë është më e mira për ju.

5. Ju duhet të jetoni në mënyrë autentike

Të jetosh në mënyrë autentike do të thotë që ne jemi të sinqertë me të tjerët, por më e rëndësishmja, ne jemi të sinqertë me veten tonë. Kjo do të thotë që ne nuk jetojmë një jetë me përfaqësime false, përmes së cilës ne vendosim një maskë dhe i themi botës dhe pretendojmë të jemi dikush që nuk jemi. Të jetosh në mënyrë autentike është mbase gjëja më e rëndësishme që mund të bëjmë.

6. Njerëzit në të vërtetë nuk u intereson se çfarë bëni

E vërteta e çështjes është se njerëzit në të vërtetë nuk u intereson se çfarë bëni. Shumica dërrmuese e njerëzve janë kapur pas jetës së tyre dhe nuk kanë kohë të kujdesen për atë që po bëni. Mendoni për këtë. A kaloni orë dhe orë të tëra duke menduar se çfarë po bëjnë njerëzit e tjerë ose po mendoni për një gjë të turpshme që dikush bëri vite më parë. Padyshim që jo. Ta themi thjesht, ata që interesohen nuk kanë rëndësi dhe ata që kanë rëndësi nuk interesohen.
Previous Post Next Post