Kjo është e Vetmja mënyrë për të qenë të LUMTUR

grua me pasqyrë në dorë në një ditë vjeshte
 
 Ne jetojmë në tre hapësira të ndryshme kohore: e kaluara, e ardhmja dhe e tashmja. Ne shkundemi mbrapa dhe me radhë gjatë gjithë ditës sonë, por kryesisht jetojmë në të kaluarën dhe të ardhmen. Shumica e mendimeve tona konsumohen me të djeshmen ose nesërmen. Po sikur të mos më linte kurrë? Po sikur të mos e merrja kurrë këtë punë? Ku do të jem në pesë vjet? A do të bëj akoma atë që bëj tani? Nëse jo, si do të paguaj faturat? Po sikur të mos thërrasë kurrë? Po sikur të mos e gjeja kurrë "atë"? Dhe vazhdon. Të jetosh dje ose nesër na largon nga e tashmja dhe na mban në një gjendje konstante paniku. Në thelb, ne jemi në shqetësim të vazhdueshëm. Krijon një cipë të hollë, ose për disa, një cipë të trashë, të ankthit. Ky ankth na mban në një frekuencë më të ulët dhe na pengon të lulëzojmë.

Në rregull, le ta fragmetizojmë kështu: Në të vërtetë ekzistojnë dy lloje të kohës: kohë e shëndetshme dhe kohë jo e shëndetshme. Koha e shëndetshme po jeton këtu dhe tani. Koha e pashëndetshme është të jetosh kudo tjetër. Kur jetoni në kohë jo të shëndetshme, të kaluarën ose të ardhmen, nuk po jetoni në të vërtetën tuaj. Sepse e vërteta juaj jeton vetëm në të tashmen. Kështu që ju po jetoni në atë që ishte, e cila mund të shtrembërohet, ose do të jetë e panjohur, e cila nuk është e vërtetë dhe nuk ka ndodhur ende. Të shëndetshme do të thotë të jesh këtu, hapësira e vetme e ndershme.

Shumica prej nesh i kalon ditët duke jetuar në të kaluarën ose duke u kujdesur për të ardhmen. Ngrihemi në mëngjes duke menduar për të gjitha gjërat që duhet të bëjmë gjatë ditës. Në përpjekjen për të punuar, ne analizojmë marrëdhëniet tona të kaluara, arritjet tona, dështimet tona, ato këpucë të shtrenjta që presim të dalin në shitje, ngritja e mundshme e çmimeve, fatura e kartës së kreditit, data e mbrëmshme, festa këtë fundjavë. Pastaj në punë ka më shumë angazhime, duke përsëritur prezantime në kokën tonë, duke pyetur veten pse po fitojmë peshë, po i humbasim flokët, pse nuk i telefonoi, ajo nuk shkruajti tekst, duke kujtuar veten që të mos ndalemi së pari, duke debatuar për atë që duam për drekë, si të ndikojmë që prindërit të ndryshojnë, të bisedojmë me shefin tonë, t'i drejtohemi dashurisë sonë - dhe papritmas dita ka mbaruar. Tani jemi në shtrat, duke ritheksuar ditën dhe ku mund të kishim bërë më shumë. Kemi probleme me gjumin, që do të thotë se zgjohemi të pakënaqur ndërsa fillojmë përsëri makinën tonë mendore.

Kjo bëhet një model që na ujton poshtë dhe na shndërron në 'zombi' që zvarriten nëpër bileta të lotarisë duke mbërthyer jetën dhe një mëri. Nëse duam të ndryshojmë të ardhmen, duhet të përqendrohemi tani. Këtu është fuqia jonë. Gjithçka tjetër është një iluzion.

Sapo nderoni momentin e tanishëm, e gjithë pakënaqësia dhe lufta shpërndahen dhe jeta fillon të rrjedhë nga gëzimi dhe lehtësia. Kur veproni jashtë vetëdijes për momentin e tanishëm, çdo gjë që bëni përhapet me ndjenjën e cilësisë, kujdesit dhe dashurisë - madje edhe veprimi më i thjeshtë.
- Eckard Tolle

DJE

grua që po shihet në pasqyrë
 
Së pari, le të flasim për të kaluarën. Kjo përfshin gjithçka që ka ndodhur deri në këtë moment: pesë minuta më parë ose pesë vjet më parë, nuk ka rëndësi. Çfarëdo që të ruhet në kujtesën tuaj, është mirë të mbani mend. Të mos jetosh në të kaluarën nuk do të thotë të harrojmë të kaluarën. Ka ndodhur shumë që mund të kenë lënë gjurmë në zemrën dhe trurin tuaj. Askush nuk hyn në moshë madhore pa shenja ose pa trauma. Ka ndodhur që nuk keni pasur kontroll mbi; Ngjarjet e papritura që u shfaqën dhe ishin të padrejta për ju, dhe këto ngjarje ju bënin të zemëruar, të frikësuar, të pendoheni dhe ju orientuannë një mënyrë të caktuar. Këto gjëra krijuan këto modele jo të shëndetshme të mendimit dhe sjelljes që ju prekin sot. Ato janë themeli mbi të cilin ndërtuat versionin tuaj të vetes që kërkon miratim për ju.

NESËR

E ardhmja - e panjohur është e frikshme. Kam luftuar me gjithë jetën time. Nuk di për ju, por dua një jetë të mahnitshme - me kuptim dhe qëllim dhe siguri financiare. Dhe të mos dish nëse kjo do të ndodhë ndonjëherë, është e tmerrshme. Ose nëse e keni atë tani nëse jeta juaj, mbase jeni i shqetësuar se do të iket një ditë. Dhe pastaj çfarë do të bësh? Po, mund t'ju them se ndjej qëllim dhe kuptim këto ditë, por gjithashtu mund t'ju them se dua të jetoj pranë bregdetit, të kem një "barbeque" në oborrin e shtëpisë time dhe një koleksion motoçikletash. Nëse jo, do të gënjeja. Unë gjithashtu mund t'ju them se ju keni fuqinë të krijoni fatin tuaj dhe që ju të mund të bëni gjithçka të ndodhë, por kjo do të jetë thjesht unë të jem vetja ime jo e vërtetë apo pseudo-vetja, sepse kjo është ajo që unë besoj, se një trajner/terapist i mirë jetësor është thotëato që doni të dëgjoni. E vërteta është se tragjeditë ndodhin: njerëzit vdesin nga kanceri, varësia, goditen nga makina, qëllohen - dini. Ju jetoni në tokë. Ka gjëra të ligjshme për tu shqetësuar. Ne duhet të mësojmë të qëndrojmë pozitivë dhe të fuqizuar dhe në paqe me veten tonë dhe kjo nuk është e lehtë.

vajzë me një copë pasqyrë në fytyrë

Por ne mund të jetojmë në një mënyrë të caktuar që lehtëson të ndodhin gjëra të mira - aty ku tërheqim gjëra të mira, njerëz të shëndetshëm. Po, do të ketë ngjarjet tragjike dhe ditët e ndruara, por ne nuk kemi pse të shkatërrohemi prej tyre. Përkundrazi, ne mund t'i shohim ato ndryshe. Ato mund të bëhen mundësi për të mësuar dhe rritje që na bëjnë më të mençur dhe më të fortë.

Pra, nuk ka të bëjë me bërjen e gjërave qëtë ndodhin. Ka të bëjë me të qenin në një gjendje ku ne dalim nga mënyra jonë e të menduarit dhe lejojmë që dhuratat tona të shkëlqejnë. Kjo është kur mbetemi të paqartë. Kjo është kur gjërat e mira ndodhin dhe ne mund të fillojmë të ndërtojmë lumtur. Fillimi i këtij procesi fillon me të jetuarit në kohë të shëndetshme.

Fuqia për krijimin e një të ardhme më të mirë ndodhet në momentin e tanishëm: Ju krijoni një të ardhme të mirë duke krijuar një dhuratë të mirë.
- Eckart Tolle

SOT

Një mënyrë për të qëndruar në kohë të shëndetshme është të praktikoni mirënjohje. Para se të rrokullisni sytë, më lejoni t'ju tregoj me mirënjohje historinë time. Unë gjithmonë mendoja se mirënjohja ishte një fjalë e mirëqenies deri sa fillova ta praktikoja atë. Kjo është ajo që i ndan rrotulluesit e syrit (dhe dikur ishte njëri prej tyre) nga besimtarët. Çfarë do të thotë të praktikosh mirënjohje? Praktikimi i mirënjohjes nuk do të thotë që ju jeni mirënjohës vetëm kur ndodhin gjëra të mira. Është e lehtë dhe jo efektive. Sipas këtij përkufizimi, shumica prej nesh praktikojnë mirënjohje të paktën tre herë në vit: Falënderimet, Krishtlindjet dhe ditëlindjet tona. Por le ta shohim atë. Me të vërtetë. Merrni ato tre ditë kur shumica prej nesh janë sinqerisht mirënjohës: Si bën kjo të ndihemi vërtetë? Sa e stresuar jeni në Krishtlindje? Dhe nuk po flas për stresin e perjudhës së festave. Po flas kur gjërat janë zgjidhur dhe ju po pini një gotë të mirë dhe po hapni dhuratat me njerëzit që doni. Sa të zemëruar jeni kur jeni duke thënë gjithçka për të cilën jeni vërtet falënderues gjatë Falënderimeve? Sa të trishtuar jeni në ditëlindjen tuaj kur miqtë tuaj ju çojnë në darkë, këndojnë për ju dhe ju dhurojnë dhurata? Po sikur të mund t'i kanalizojmë ato ndjenja pozitive çdo ditë? Ti mundesh.

Mirënjohja zhbllokon plotësinë e jetës. Kthen atë që kemi në mjaft, dhe më shumë. E shndërron mohimin në pranim, kaosin në rend, konfuzionin në qartësi. Mund të shndërrojë një vakt në një festë, një banesë në një shtëpi, një të huaj në një mik.
Melody Beattie

vajzë duke u parë në pasqyrë

Nëse vërtet i lejoni vetes të ndjehen mirënjohës për atë që keni, sa larg keni arritur dhe çfarë mund të jetë e mundur, do të filloni të lëshoni dorë nga ajo që ishte dhe do të keni më pak frikë nga ajo që do të ndodhë. Ju çon menjëherë në të tashmen. Dhe për sa kohë që jeni atje, nuk shqetësoheni ose jeni në gjendje paniku. Në vend të kësaj, ju jeni duke jetuar. Me plot ngjyra.

Qëndrimi këtu është një praktikë e përditshme. Parazgjedhja jonë është të hidhemi në makinat tona të kohës. Kështu që ne duhet të bëjmë një përpjekje të vetëdijshme për të vërejtur kur nuk jemi këtu dhe të kthehemi. Pandërprerë, derisa të bëhet më pak e vështirë. Derisa të bëhet normë. Derisa të jetojmë vetëm në një kohë, në kohë të shëndetshme.
Previous Post Next Post