Çfarë duhet besuar për gjetjen e Dashurisë së Vërtetë

 
 A ekziston vërtet dashuria e vërtetë? Dhe nëse po, çfarë duhet të ndodhë që kjo marrëdhënie e përsosur të ndodhë?

Së pari bindjet tuaja janë gjithçka nëse jeni serioz në lidhje me gjetjen dhe mbajtjen e një partneri. Shumica e njerëzve mendojnë se gjithçka duhet të bëjnë është të ndjekin zemrën e tyre për të gjetur dashurinë e vërtetë dhe pjesa tjetër vjen vetë. Ndërsa kjo mund të funksionojë për disa, të tjerë i bën përfundimisht të ndjehen të humbur dhe të thyer.

Sot, shkalla e divorcit është në rritje në Shqipëri, me gati një divorc për çdo martesë. Njerëzit po martohen pa një themel të fortë, të brendshëm. Idetë e tyre të vetme në lidhje me martesën bazohen në ato që ne kemi dëshmuar ndërsa rritemi. Për shumë prej nesh, nuk ishte skena e përrallave - kështu që endemi duke kërkuar dashurinë e jetës sonë në vend që të zhyten dhe të jemi ne dashuria. Ka besime kryesore që duhet të keni për të tërhequr dashurinë e vërtetë në jetën tuaj…

1. Besoni se jeni të denjë për dashuri të pakushtëzuar
Marrëdhëniet që krijoni janë pasqyra se kush jeni. Është ligji i tërheqjes. Prandaj, marrëdhëniet janë po aq të forta sa bindjet që keni për veten tuaj. Kur besoni se jeni të denjë për një dashuri të pakushtëzuar, do ta merrni atë.

Të duash plotësisht, madje edhe me papërsosmëritë e tua, është shumë e rëndësishme. Nëse nuk e doni veten plotësisht, si mund të prisni që dikush tjetër t'ju dojë? Kur të filloni ta dashuroni veten pa kushte, të besoni në vlerën tuaj vetjake, atëherë qëndroni të hapur për ta marrë atë nga të tjerët këtë dashuri, do ta merrni me patjetër!

2. Besoni në veten tuaj
Trajtoni veten ashtu siç dëshironi që dikush tjetër t'ju trajtojë. Shumica prej nesh janë të ashpër ndaj vetvetes dhe aftësive tona. Të besosh në veten tënde dhe të jesh shoku ytë më i mirë tërheq partnerë që do të na komplimentojë, jo të na kompletojë. Kërkimi i dikujt për të mbushur boshllëqet mund të sjellë një të dashur të përkohshëm, por jo të qëndrueshëm. Jini të plotë, saktësisht ashtu si jeni. Kur besoni në veten tuaj dhe kujdeseni për nevojat tuaja, edhe i dashuri apo e dashura  juaj do kujdeset po ashtu. Nuk do të qëndroni më kur të trajtoheni ashpër, dhe nuk do ta tërheqni më atë.

Vetëm mos harroni, trajtojeni veten ashtu siç dëshironi që i dashuri juaj të ju trajtojë. Mendoni mendime të sjellshme; thuaj fjalë të dashura, të dashura; bëj gjëra të menduara. Nëse do të ofendoheshit nëse një mik apo i dashur do të thoshte diçka, atëherë mos ia thuaj vetes!

3. Besoni në gjetjen e partnerit të duhur
Ndonjëherë, njerëzit mund të mos jenë të qartë se çfarë duan (ose kanë nevojë) në një marrëdhënie. Shumicën e kohës shoqëria thotë që romanca është udhërrëfyesi i duhur. Por në vend që të ndriçoni 'elektrikun e dores' jashtë duke u orvatur për të gjetur ndonjë..., ndriçojeni atë nga brenda. Kërkoni cilësitë që dëshironi në një tjetër, por tek vetja tuaj. Nëse keni pasur probleme të marrëdhënieve të kaluara, ndoshta edhe një cikël të tyre, gjeni emëruesin e përbashkët. Atëherë, shkoni brenda vetes dhe gjeni errësirën që ka nevojë për dritë.

Ciklet që hasim në marrëdhënie kanë të bëjnë më pak për personin tjetër dhe më shumë për veten. Na udhëheqin drejt një mësimi, në të cilin duhet të mësojmë. Për shembull, nëse ndiheni të injoruar ose të lënë pas dore në një lidhje, mbase po e braktisni veten në një farë niveli. Shkoni brenda vetes dhe zbuloni (duke dëgjuar intuitën tuaj) se si mund të tregoni më shumë edhe për veten tuaj.

Kur besoni se mund të gjeni partnerin e duhur dhe të shfaqni të njëjtat karakteristika që kërkoni, do të jeni më afër dashurisë së vërtetë.

4. Besoni se marrëdhëniet mund të zgjasin
Është e rëndësishme të besoni në vlerën e një marrëdhënieje dhe lumturinë e mundshme dhe përmbushjen që mund të sjellë në jetën tuaj, pavarësisht nga statistikat.

Shumica prej nesh kanë qenë dëshmitarë të divorceve, qoftë brenda familjes sonë ose të afërmve ose miqve. Megjithëse këto marrëdhënie nuk kishin asnjë lidhje me ne, ata në mënyrë të ndërgjegjshme bënë që marrëdhënja tyre të mos zgjasi. Ndoshta edhe divorci është i pashmangshëm.


Disa mendime shtesë
Është e thjeshtë të jesh negativ dhe dyshues për marrëdhëniet - prishjet dhe martesat jofunksionale ndodhin kudo. Por kërkohet forcë dhe një këndvështrim i freskët për të besuar sërish në lumturi.

Sigurisht, çdo marrëdhënie ka perjudhën e saj të vështirë. Kjo është Jeta. Luftërat na ndihmojnë të mësojmë dhe të rritemi. Por, të besojmë në aftësinë për të pasur një partner të kujdesshëm, mbështetës, të dashur që mund të jetë atje për ne pa kushte, është e rëndësishme. Në fakt, është jetike për ne të besojmë dhe të përafrohemi me të vërtetën e këtij realiteti për të qenë në gjendje ta tërheqim dhe ta jetojmë atë.

Kjo është magjia e jetës, të besosh në të mirën dhe të përpiqesh të krijosh jetën më të mirë të mundshme. Puna e brendshme gjithmonë do të transformojë botën tonë të jashtme. Shumica e punës për të pasur një jetë të gjatë dashurie të vërtetë bëhet para se të takoni atë personin e duhur.

Duke zbatuar këto katër sisteme kryesore të besimit në jetën tuaj, do ta zhvendosni absolutisht përqendrimin dhe tërheqjen tuaj tek dashuria që dëshironi.

Nëse tashmë jeni në një lidhje, këto katër besime gjithashtu mund të ndihmojnë në transformimin e saj. Në fakt, duke zbatuar këto besime madje mund të dashuroheni sërish. Në përgjithësi, marrëdhëniet e shëndetshme, gjatë gjithë jetës, janë të mira për mirëqenien mendore, fizike dhe shpirtërore të secilit individ.
Previous Post Next Post