Të Vërtetat e Vështira që duhen Pranuar, pavarësisht sa të 'Rënda' janë


 1. Pa marrë parasysh se sa ju pëlqen apo ju dashuron dikush, ata kanë jetën e tyre për të jetuar dhe ju keni jetën tuaj për të jetuar. Askush tjetër nuk do t'ju ndihmojnë ose t'i rregulloni gjërat për ju. Ju jeni vetë për vehten, dhe gjithmonë kështu do të jetë.

2. "Të qenit vetvetja" shpesh nuk është e mjaftueshme. Nuk ka asnjë vlerë të natyrshme për autenticitetin (që ndonjëherë është thjesht një eufemizëm për "kryeneçësinë"). Ndonjëherë ju duhet të vrisni pjesët e vetes në mënyrë që diçka më e fortë dhe më e mirë t'i zëvendësojë ato.

3. Vetëm për shkak se keni investuar shumë kohë, para, përpjekje, emocion në diçka ose dikë, nuk do të thotë që ju duhet të vazhdoni të investoni në to duke shpresuar që gjërat të ndryshojnë. Ndonjëherë është më mirë të ndërprisni humbjet tuaja dhe ta pranoni të vërtetën, ndërsa mund të keni humbur kohë dhe energji për diçka, është më mirë. Është akoma më mirë të kesh humbur dy vjet për diçka që nuk ka funksionuar, sesa të humbësh dhjetë vjet, sepse kupton se ke investuar shumë për ta lënë.

4. Dhimbja, trishtimi, zemërimi, frika, sëmundja, vetmia janë të gjitha të nevojshme për ju që të vlerësoni lumturinë, bashkësinë, qetësinë, shëndetin dhe jetën në përgjithësi.

5. Ndonjëherë miqtë tuaj nuk e konsiderojnë veten të afërt me ju si ju bëni me ta. Pilula e vështirë: Kjo nuk i bën ata një mik të keq, por vetëm do të thotë që secili ka rrjetin e tij social dhe nuk mund të jeni gjithmonë në qendër të të gjithëve.

6. Vetëm për shkak se nuk do të lëndonit kurrë dikë qëllimisht, nuk do të thotë se ata nuk do ta bënin kundër jush.

7. E vetmja konstante në jetën time është unë. Unë mund të bëj gjithçka që dua për të mbajtur një tjetër person në jetën time, por në fund nuk vendosim ne nëse ato do qëndrojnë apo jo.

8. Pa marrë parasysh se sa i gabuar është dikush ose sa e dhimbshme është për ju zgjidhja për një nga problemet e këtij personi, duhet ta kuptojnë  vetë dhe nuk ka asgjë që mund të bëni për t'i ndryshuar gjërat.

9. Ju nuk bëni për disa njerëz, siç disa njerëz nuk bëjnë për ju.

10. Ndonjëherë unë jam problemi. Unë jam ai/ajo që ka nevojë të qetësohet dhe të largohet nga situata.

11. Ndonjëherë duhet t'i falni njerëzit për të qenë egoistë. Dhe ndonjëherë duhet të jeni egoistë.

12. Nuk mund të ndihmoni asnjeri që nuk ndihmon vetë. Nuk ka asgjë që mund të bëni për ta nëse nuk ndihmojnë vetveten. Asgjë.

13. Ndonjëherë nuk ka zgjedhje të drejtë, nganjëherë rezultati do të jetë i keq, pa marrë parasysh se çfarë vendosni të bëni, por ju ende duhet të zgjidhni.

14. Në fund të ditës, unë jam përgjegjës për atë që ndodh në jetën time. Nganjëherë njerëzit bëjnë gjëra të shëmtuara, që janë të pajustifikuara dhe jashtë kontrollit tim, por unë kam për të zgjedhur se si duhet të reagoj ndaj tyre dhe se si ndikon kjo në shëndetin tim mendor. Nëse dua të jem i lirë, kjo varet nga mua dhe asnjëri tjetër. Dikush më tradhton, nuk duhet t'i kisha besuar. U shkarkova nga puna, duhet të kisha qenë një punonjës më i mirë. Oh, ai bosi ishte një k...r? Epo, ai në fakt nuk u paraqit me armëm dhe sërish më detyroi të punoja për të.

Në thelb, bota ekziston. Bizneset, qeveritë dhe njerëzit që e bpërbëjnë atë, ekzistojnë, pavarësisht nga unë. Unë jam përgjegjës për "lundrimin" me anë të aftësive në të mira.

15. Nëse do të kishit një të kaluar të vështirë dhe jeni bërë person më i mirë, do të keni njerëz nga e kaluara juaj që nuk mund ta shohin personin e kaluar. Duhet të filloni t'ja nisni nga fillimi me njerëzit e rinj.

16. Jo gjithçka mund të zgjidhet me një falje

17. Tundimet janë të shëndetshme dhe shpesh ju drejtojnë drejt diçkaje që ju nevojitet. Përdorimi i tundimit për të shkuar shumë larg, është i gabuar, jo vetë tundimi.

18. Ndonjëherë arsyeja pse nuk jeni mjek, avokat ose profesionist që paguheni mirë, është thjesht sepse keni qenë shumë dembel se sa tkeni pasur mungesë të aftësive.

19. Një marrëdhënie 10 vjeçare mund të mos punojë. Njerëzit mund të ndryshojnë dhe të ndryshojnë me kalimin e kohës.

20. Ju nuk jeni pothuajse aq i jashtëzakonshëm ose i veçantë sa prindërit tuaj mund t'ju kenë bërë të besoni.

21. Të gjitha gjërat e mira mbarojnë në një moment.

22. Shumica dërrmuese e njerëzve në botë nuk kujdesen për ju si person. Ata kujdesen vetëm për atë se çfarë mund të bëni për ta.

23. Mënyra se si unë e shoh botën nuk është se si të gjithë e shohin botën, dhe kjo nuk është e mirë apo e keqe. Thjeshtë mbetet një mënyrë.

24. Kostoja e mundësive është një gjë shumë e vërtetë. Koha që kalova në "Facebook" sot mund të ishte shpenzuar për diçka që më pëlqente vërtet, ose për të studiuar apo për të ndihmuar njerëzit ose ndonjë gjë tjetër.

25. Dëshira për të ndihmuar nuk do të thotë që nuk po e keqësoni situatën.

26. Ju nuk jeni aq të rëndësishëm në skemën e madhe të gjërave. Njerëzit nuk mendojnë për ju aq sa ju kujtoni. Qetësohuni.

27. Prindërit e tu nuk janë të përsosur dhe nuk mund t'i ndryshoni dot.

28. Për disa njerëz veprimet dhe fjalët shkojnë në drejtime plotësisht të kundërta. Gjithmonë shikoni veprimet.

29. Është shumë më e lehtë të japësh këshilla sesa të ndryshosh jetën tënde.

30. Jo të gjithë prindërit i duan fëmijët e tyre.

31. Qëllimi juaj parësor nuk është të arrish ndonjë qëllim. Ju nuk jeni vetëm një mjet.

32. Unë kurrë nuk do të jemë aq i rëndësishme për disa njerëz sa ata janë për mua, pa marrë parasysh atë që bëj.

33. Njerëzit që duam, mund të vdesin. Vetëvrasje, aksidente, çfarëdo. Dhe arsyet pse ju i humbni ata, shpesh, janë shumë egoiste. Nëse ata vranë veten e tyre, atëherë duke i pasur sërish ata këtu, ndoshta kjo do t'i bënte të mjerë.

34. Njerëzit nuk duhet t'ju pëlqejnë dhe pa marrë parasysh se sa "të pëlqyeshëm" jeni, disa njerëz thjesht nuk do t'i pëlqeni. Eshte ne rregull.

Ju mund të jeni manaferra më e shijshëm, por disa njerëz thjesht nuk i pëlqejnë manaferrat.

35. Disa njerëz pëlqejnë të jenë të pa lumtur.

36. Ndonjëherë nuk ka rëndësi se sa shumë përpiqeni, sërish do të dështoni.

37. Ju nuk jeni të garantuar në punë për fushën e studimit që jeni diplomuar.

38. Jeta nuk është segmentuar (fëmijë, adoleshent, të rritur, prind) është vetëm një rrjedhë konstante pa ndërprerje.

39. Ju nuk jeni përgjegjës për lumturinë e askujt.

40. Askush nuk dëshiron të flasë me një person në depresion dhe depresioni në mënyrë aktive ju bën më pak të dëshirueshëm për të tjerët.

41. ​​Ndonjëherë është gjenetika, dhe nuk ka rëndësi se si përpiqeni ta kompensoni atë. Lë për të dëshiruar, por nuk është faji yt.

42. Askush në botë nuk mund t'ju shpëtojë, është e gjitha për ju. Qoftë shëndeti juaj mendor ose lumturia juaj, askush nuk mund t'ju ndihmojë me të vërtetë, përveç vetes.

43. Jo gjithçka do të jetë logjike ose do të ketë kuptim.

44. Një ditë, gjithkush dhe gjithçka do të jenë të vdekur. Nuk është vetëm se ju nuk do të jeni më gjallë, as nuk do të mbahet mend. Pavarësisht nga ajo që ju ose çdokush tjetër e bën, rezultati përfundimtar është i njëjtë.

45. Dashuria është një reagim biokimik që zgjat 6 muaj. Më tej është marrëdhënie e ndërtuar dhe ruajtur në interes të përbashkët. Nëse doni një marrëdhënie më afatgjatë, duhet të përpiqeni shumë, dashuria nuk do të jetë e mjaftueshme.

46. Njerëzit që më lëndojnë kurrë nuk mund të ndiejnë keqardhje për atë që kanë bërë, dhe unë thjesht duhet të jetoj mirë, pavarësisht këtij fakti.

47. Na vjen keq nuk rregullojmë asgjë. Ju duhet të ndryshoni sjelljen tuaj dhe të keni atë që keni djegur.

48. Ata që kujdesen për ju sërish mund të përfundojnë duke ju lënduar, zakonisht pa e kuptuar.

49. Të jesh i mirë, me të vërtetë i mirë, kërkon të bësh gjëra të mira pa shpresën për të marrë diçka në këmbim.  
Previous Post Next Post