CIA por përdor fshehtas raketa të sofistikuara me precizion të lartë?

 RX9
 Natyra e re e luftës në shumë pjesë të botës e ka bërë gjithnjë e më të vështirë të identifikojë se kush është objektivi dhe kush i pafajshmi. Grupet terroristenë veçanti, shpesh nuk kanë rezerva që të vendosin liderët e tyre në mesin e popullatave civile apo edhe fëmijëve të shkollave, për t'i mbrojtur nga sulmet e mundshme. Për të luftuar këtë, Shtetet e Bashkuara dhe aleatët kanë testuar metoda të reja për "uljen e dëmeve kolaterale" ose "hedhjen në erë të njerëzve të pafajshëm" - për të përdorur një term jo të sterilizuar.

Ndonëse kjo shpesh ka nënkuptuar zvogëlimin e ngarkesave shpërthyese të municioneve tradicionale, rezulton se CIA ka përdorur një armë të tmerrshme dhe shumë të avancuar, e cila mund të ndryshojë rrënjësisht natyrën e luftës siç e njohim sot. Sipas një raporti të Wall Street Journal, i botuar sot, rezulton se CIA ka përdorur një raketë kinetike me saktësi të lartë, e njohur si RX9 e mbushur me "një halo prej gjashtë tehesh të gjata që janë vendosur brenda duke copëtuar gjithçka ka përpara kur bën kontakt. Yikes. Faqja e lajmeve ushtarake "Task and Purpose" shkruan se "kjo është në thelb si të hedhësh mbi një person disa raketa të mbushura me shpata".


Detaje rreth RX9 janë ende të pakta dhe Wall Street Journal nuk ka zbuluar burimin e saj për ekzistencën e RX9, por shkruan se mund të konfirmojë se CIA dhe Departamenti i Mbrojtjes janë me të vërtetë duke përdorur armë.

Ekzistojnë edhe disa prova të dyshuara për përdorimin e saj. Në vitin 2017, Al-Kaida, i dyti në komandë, Abu Khayr al-Masri, u vra me një goditje të saktë të droni nga diçka që u shkatërrua drejtpërsëdrejti nga maja e makinës së tij dhe ende shkaktoi shumë pak dëme të tjera. Fotot e makinës së shkatërruar tregojnë 4 shenja dalluese të "fetëve" në xhamin dhe çatinë e veturës; a mund të jenë bërë nga një halo RX9 gjashtë-tehëshe, pasi u copëtua çdo gjë që ishte në makinë? 
Previous Post Next Post