Shkenca sugjeron ti 'hidhni' sytjenat

Shkenca sugjeron ti 'hidhni' sytjenat

 Na kanë thënë të parët tanë se gjinjtë ngacmojnë të tjerët. Na kanë thënë që është krim që thithkat dë duken përtej rrobave. Por, a kemi vërtetë nevojë për sytjena? Le të shohim në vijim se çfarë thotë shkenca në lidhje me këtë temë.

Gjinjtë do bëhen më të forta dhe të gjalla

Një studim francez i bërë nga kërkuesi sportiv Jean Donis Rouillon tek më shumë se 300 femra të moshave 18-35 vjeçare, gjeti se veshja e sytjenave nuk sillte absolutisht asnjë dobishmëri. Thithkat e atyre femrave që nuk vishnin sytjena ishin më të larta se të tjerat. Kjo besohet se ndodh për shkak të zhvillimit normal të muskujve, të cilat i pajisin gjinjtë me mbështetës natyral.

Qarkullimi dhe frymëmarrja do përmirësohen

Gjinjtë tkurren për nga natyra. Kështu që kur nuk vishni sytjena, gjinjtë mundësohnë që gjaku të qarkullojë lirshëm. Gjithashtu mund të merrni frymë më lirshëm. Frymëmarrje e thellë përmirëson nivelet e energjisë, ul nivelin e ankthit dhe madje çliron endrofina, ilaçet natyrale që trupi ynë çliron kundër dhimbjeve.
Shkenca sugjeron ti 'hidhni' sytjenat
Do flimi më mirë

Është e provuar se veshja e sytjenave është shqetësuese natën. Por edhe veshja gjatë ditës mund të ndikojë në gjumë. Një studim i fundit japonez gjeti se veshja e sytjenave mund të ulë nivelin e melatoninës, duke e bërë ritmin e zemrës relativisht shqetësues, diçka që çon në një gjumë shqetësues gjatë natës.

Do të ndiheni më rehat gjatë ditës

Mundet të keni nevojë sërish të vishni sytjena gjatë stërvitjes

Nga ato herët që mund të keni nevojë për të veshur sytjena është gjatë ushtrimeve. Në varësi të masës së gjinjve, rekomandohet që sytjenat të vendosen 1 deri në dy numra më të gjëra. Kjo bën që lëvizjet të ndikojnë sa më pak në aspektin e tendosjeve dhe dëmtimit muskulorë./Oculus News
Previous Post Next Post