Pasojat negative për shkak të Stresit në Organizëm

- Pagjumësia

- Infeksione të shpeshta dhe ftohje

- Humbje e dëshirës për të kryer marrëdhënje seksuale ose humbje të aftësisë

- Gojë e thatë dhe vështirësi në përtypje

- Kërcitje dhëmbësh dhe shtrënbim nofullash

Simbtomat konjitive:

- Shqetësime të shpeshta

- Mendime të shpejta
Pasojat negative për shkak të Stresit në Organizëm
- Çorjentim dhe harresë

- Paaftësi për t'u fokusuar

- Gjykim i dobët

- Të qenit pesimist apo të parit vetëm anën negative të gjërave dhe situatave

Simptomat e sjelljes nga stresi përfshijnë:

- Ndryshime në oreks - të ngrënit shumë ose mos të ngrënit sa duhet

- Zvarritjet dhe shmangja e përgjegjësive
Pasojat negative për shkak të Stresit në Organizëm
- Përfshirë konsumin e drogërave, alkolit dhe duhanit

- Shfaqja e nervozizmit, si "ngrënja" e thonjëve dhe mosqëndrimi në një vend për një kohë të caktuar

Cilat janë pasojat afatgjata të stresit?

Pak stres herë pas here, nuk përbën problem dhe nuk është diçka për t'u shqetësuar. Stresi i vazhdueshëm dhe kronik, mund të shkaktojë  probleme serziote të shëndetit, përfshirë.

- Probleme mendore, si për shembull depresioni, ankthi dhe çrregullime të personalitetit

- Sëmundje kardiovaskulare, përfshirë sëmundje zemre, presion i lartë i gjakut, ritëm i çrregullt i zemrës, atake dhe goditje në zemër.

- Obezitet dhe çrregullime të tjera në lidhje me oreksin

- Probleme menstruale

- Probleme me seksualitetin, si impotenca, ejakulacion të parakohshëm tek meshkujt ose humbje e dëshirës për të bërë dashuri për të dyja gjinitë

- Probleme me fytyrën dhe flokët, si për shembull akne, ekzema, psoriasis dhe rënje flokësh

- Probleme gastrointestinale, si gastrit, ulçera, kolit dhe irritime, reflukse

Ndihma është e mundur

Stresi është pjesë e jetës dhe i pashmangshëm. E rëndësishme është të dijmë që ta menaxhojmë. Gjëja më e mirë që mund të bëjmë për të parandaluar stresin e tepërt dhe pasojat shëndetësore që vijnë si pasojë e stresit është që të dijë simptomat tona të stresit.

Nëse ju ose një i afërm vuan nga stresi i tepërt, është mirë të flisni me një doktor që njihni apo është miku juaj, pasi siç e theksuam edhe më lart, korrupsioni në mjekësi vlerësohet në nivele të larta në mjekësinë shqiptare, ku mund të të "bëjnë" me diagnoza që mund të mos i kesh. kthehu mbrapsht<<<<<<<
Previous Post Next Post