Shenjat e Horoskopit të Njerëzve që Ndryshuan Botën me Shpikjet e tyre

Shenjat e Horoskopit të Njerëzve që Ndryshuan Botën me Shpikjet e tyre

  Shumë njerëz mendojnë se shenja e zodiakut apo dita e lindjes thotë shumë për të ardhmen e dikujt, dhe shumë prej tyre u besojnë krejtësisht qasjeve të horoskopit, aq shumë u besojnë, sa që në shumë vende në botë njerëzit të pyesin si fillim për shenjën e horoskopit për të të pranuar në shoqëri, ose shumë punëdhënës kanë si prioritet shenjën e horoskopit për të fituar një pozicion të caktuar pune. 

Në këtë sens po zbulojmë në vijim se çfarë shenje të zodiakut i përkasin njerëzit që kanë ndërtuar botën në të cilën ne jetojmë sot me anë të shpikjeve të tyre, që nga shpikja e stilolapsit e tek interneti.

Martin Cooper, lindi në 26 dhjetor në Çikago, i përket shenjës së Bricjapit.
Martin Cooper
- Martin Cooper, lindi në 26 dhjetor në Çikago, i përket shenjës së Bricjapit.

Është shpikësi i celularit të parë.

Percy Spencer
Percy Spencer
- Percy Spencer, lindi në 9 Korrik në Main, SHBA, dhe i përket shenjës së Gaforres.

Është shpikësi i mikrovalës.

Chester Carlson
Chester Carlson
- Chester Carlson, lindi në 8 Shkurt në Siatell, SHBA, i përket shenjës së Ujorit

Shpikur elektrofotografinë.

Willis Haviland Carrier
Willis Haviland Carrier
- Willis Haviland Carrier, lindi në 26 Nëntor në Angola, i përket shenjës së Shigjetarit.

Shpiku kondicionerin e parë.

John Shepherd Barron
John Shepherd Barron
- John Shepherd Barron, lindi në 23 Qershor në Shillong, Indi, i përket shenjës së Binjakëve.

Shpiku bankomatin.
László Bíró shpiku stilolapsin
László Bíró
- László Bíró, lindi në 29 Shtator në Hungari, i përket shenjës së Peshores.

Është shpikësi i stilolapsit.

Karl Benz
Karl Benz
Karl Benz, lindi në 25 Nëntor në Karlsruhe, Gjermani, shenja e Shigjetarit.

Shpiku makinën e parë.

Nils Bohlin
Nils Bohlin
- Nils Bohlin, lindi në 17 Korrik në Harnosand, Suedi, është shenja e Gaforres.

Është shpikësi i rripit të sigurimit të makinës.
Loading...
Philo Farnsworth
Philo Farnsworth
- Philo Farnsworth, lindi në 19 Gusht në Utah, SHBA, i përket shenjës së Luanit.

Shpiku televizorin.

Douglas Engelbart
Douglas Engelbart
- Douglas Engelbart, lindi në 30 Janar në Portland, ShBA, i përket shenjës së Ujorit.

Shpiku mausin e kompjuterit.

John Boyd Dunlop
John Boyd Dunlop
John Boyd Dunlop, lindi në 5 Shkurt në Dreghorn, Britani, i përket shenjës zodiakale të Ujorit.

Shpiku gomat me ajër (pneumatike).

Stephanie Kwolek
Stephanie Kwolek
Stephanie Kwolek, lindi në 31 Korrik në Pensilvani, SHBA, i përket shenjës së Luanit.

Shpiku materialin kevlar, me të cilin ndërtohet antiplumbi.
Sylvester H. Roper
Sylvester H. Roper
Sylvester H. Roper, lindi në 24 Nëntor në Nju Hamshir, SHBA, i përket shenjës së Shigjetarit.

Shpiku motorrin.

 Elihu Thomson
 Elihu Thomson
Elihu Thomson, lindi në 29 Mars në Mançester, Britani e Madhe, i përket shenjës së Dashit.

Shpiku saldatriçen e parë elektrike.

Tim Berners-Lee
Tim Berners-Lee
Tim Berners-Lee, lindi në 8 Qershor në Londër, i përket shenjës së Binjakëve.

Shpiku "WWW" (World Wide Web).

Wilbur Wright dhe Orville Wright
Wilbur Wright dhe Orville Wright
Wilbur Wright dhe Orville Wright, i pari lindi në 16 Prill në Millville, SHBA dhe i përket shenjës së Dashit; i dyti lindi në 19 Gusht në Dejton, SHBA, dhe i përket shenjës së Luanit. 

Shpikën aeroplanin e parë./Oculus News

Previous Post Next Post