Shenjat kur Vjehërra juaj është e Ligë

Shenjat kur Vjehërra juaj është e Ligë

 Shpesh njerëzit nuk e ekzagjerojnë kur thonë se "vjehërra ime është e keqe". Megjithëse jo të gjitha janë të liga, shumë prej tyre e shterojnë energjinë e ketës suaj me sjelljet helmuese. 

Kështu që bëni kujdes të ruani veten dhe njerëzit e dashur duke vëzhguar me vëmendje këto sjellje të mëposhtme që provojnë se vjehërra juaj është një "djall":

Nuk do e pranojë kurrë se e ka gabim

Edhe nëse ka bërë një gabim serioz, ajo do këmbëngullë se është në rregull gjithçka ka bërë. As mos e çoni ndërmend të thotë "më fal". Mund të nisë edhe Luftën e Tretë Botërore dhe nuk do ta pranonte kurrë që e ka gabim.

Nuk do t'ju dëgjonte kurrë

Pavarësisht se sa të saktë jeni, ajo thjeshtë do e përjashtojë opinionin tuaj. Shumicën e kohës, thjeshtë nuk do ju kushtojë vëmendje për të provuar se nuk e "vret" mendjen për ju. Mund t'i bërtisni në vesh, por ajo sërish do t'ju injoronte. Për shembull, nëse i thoni shumë qartë se keni përfunudar së ngrëni, ajo do t'ju japë të hani më shumë, edhe nëse ju vjen për të vjellë. Nëse keni arritur diçka, çfarëdo që të jetë, ajo do ta minimizojë në sytë e gjithkujt.

Nuk do t'ju konsiderojë kurrë të denjë për familjen e saj

Do t'ju thotë qartë apo në mënyrë të nënkuptuar që ju nuk jeni të dobishme për fëmijën e saj. Gjithsesi mos e ulni kokën dhe mos e lini që t'jua ulë moralin.

Do bëjë ç't'ë mundet për të provuar që ju ka nën kontroll

Siç u theksua më lartë, ajo nuk mendon se jeni mjaftueshëm e mirë dhe do bëjë gjithçka për t'ju kontrolluar duke ju thënë diçka si "sa herë të kamë thënë që kjo bëhet kështu". Do t'ju urdhërojë të bëni çdo gjë për të, sado të parëndësishme. Do t'ju marrë gjithmonë me vete, në çdo vizitë, të gatuani çdo recetë të saj e të pastroni sipas teknikave të saj. Nuk ka rëndësi se çfarë dëshironi dhe nëse nuk bëni diçka nga këto gjëra, por të jeni të sigurta që i gjithë rrethi shoqërorë do ta marrë vesh.

Do të shpifë e t'ju marrë nëpër gojë

Nëse nuk do t'ja arrijë t'ju dominojë, atëherë rivaliteti do të theksohet në kokën e saj. Do të bëjë një hap më tej. Do bërë çdo gjë që të prisë të gjitha praportet e mira që keni me çdo njeri që ajo takon. Bëni kujdes pasi nëse ajo ja arrin, të gjithë do t'i thonë partnerit që të kërkojë divorcin për shkak të gjërare që kanë dëgjuar për ju.

Nuk do t'ju respektonjë kurrë

Opinionet, vendimet, privatësia juaj, asgjë nga këto nuk do t'i interesonin asaj. Mund të keni shtëpinë më të pastër në botë, por sërish ajo do të gjejë diçka për t'ju ulur.

Do t'ju ndëshkojë në një sërë mënyrash

Është mendje ngushtë dhe zemërgurë kur ndjen se keni bërë diçka gabim, do t'ju ndëshkojë në mënyra të ndryshme. Do mundohet të mos komunikojë sa më pak dhe do t'ju ndëshkonte në mënyra të ndryshme.

Sillet ndryshme me njerëzit e tjerë

Rrethi i saj social është shumë i rëndësishëm për të dhe do të bënte gjithçka për ta mbajtur. Në sy të të tjerëve do sillet plot sharmb dhe do ta portretizonte veten si një nënë e dashur. Madje njerëzit mund ta besojnë atë, dhe nuk do t'ju besonin ju që keni probleme me të. Mos u përpiqni t'u thoni të tjerëve ndryshe, sepse nuk do funksiononte.

Do përpiqet të bëjë të besoni se kujdeset për ju

Do keni disa ditë të mira kur ajo sillet vërtetë mirë me ju. Mund të nisni të besoni se ajo ka filluar t'ju pranojë. Por gjithsesi mos e ulni nivelin e mbrojtjes. Do t'ju sulmojë atëherë kur nuk do ta prisni. Do të kaloni në një sërë torturash, nëse nuk i kushtoni vëmendje, kështu që thjeshtë pranoni faktin që ajo nuk do t'ju pranonte kurrë, dhe vazhdoni përpara./Oculus News

Previous Post Next Post