Çlirimi nga dhimbjet trupore duke ushtruar presion në gisht

Çlirimi nga dhimbjet trupore duke ushtruar presion në gisht


 Ky është një sistem bazik dhe intrigues për harmonizimin e të gjithë trupit. Nëse i kushtoni 15 minuta në ditë, do të çliroheni nga një sërë telashesh që kanë lidhje me trupin. Le të zbulojnë se çfarë ndodh.

Jin Shin Jyutsu, është një manifestim japonez i mjeshtërisë së shërimit dhe lehtësimit të dhimbjes. Baza e këtij sistemi është manuali udhëzues - ku çdo gisht i dorës shoqërohet me një organ të caktuar që koordinon një ndjenjë të caktuar.

Për të ndikuar një organ të trupit me qëllim për të lehtësuar dhimbjet apo harmonizimin, mbërtheni një gisht të njërës dorë me dorën tjetër dhe mbajeni duke ushtruar presion mesatarë për nga 3 në 5 minuta. Bëni frymëmarrje të thellë ndërsa e bëni një gjë të tillë.

Ndryshe mund të bëni një harmonizim të përgjithshëm të trupit duke e bërë të njëjtën gjë për çdo gisht.


Gishti tregues

Organet: stomaku dhe shpretka
Ndjenjat: nervozizmi, mërzitja dhe shqetësimi
Shenjat: dridhje e stomakut, irritim i lëkurës, migrena, hipokondria.

Gishti tregues
Organet: mëlçia dhe fshikëza.
Ndjenjat: zhgënjimi, hutesa.
Shenjat fizike: dhimbje muskujsh, dhimbje dhëmbi, probleme me tretjen.


Gishti mesit

Organet: mëlçia dhe fshikëza e tëmthit.
Ndjenjat: pasiguri, ndjeshmëri, mizori.
Shenjat fizike: qarkullimi i gjakut, vuajtje nga menstruacionet, probleme me shikimi, dobësi, migrenë frontale, dhimbje koke.


Gishti unazës

Organet: mushkëritë dhe zorra e trashë.
Ndjenjat: shqetësimi, ankth, drithërima, bezdi.
Shenja fizike: zhurmë në vesh, probleme me frymëmarrjen, astma, sëmundje lëkure, probleme me tretjen.


Gishti i vogël

Organet: zemra dhe zorra e hollë.
Ndjenjat: shqetësimi, tencioni, mungesa e vetëbesimit.
Treguesit fizik: sëmundjet e zemrës, sëmundjet e fytit, gazra në stomak, probleme me kockat.
/Oculus News
Previous Post Next Post