Kurrë mos Ngrohni këto ushqime - mund të Helmoni Familjen

 
ushqime të paketuara në frigorifer

 Shumë njerëz kanë tendencë që të ngrohin ushqimin e lënë sërish dhe sërish. Por fakti që disa nga ushqimet që ne ringrohim mund të jenë potencialisht rrezikshme, madje vdekjeprurëse, bën që të  mendohemi mirë.

Spinaqi
Nuk duhet ta ringrohni asnjëherë spinaqin pasi është i rrezikshme. Spinaqi përmban shumë nitrate të cilat kthehen në nitrite pasi ngorhen. Kjo është kancerogjene për trupin.

Selinoja
Selinoja përdoret kryesisht për supërat. Si spinaqi, selinoja përmban nitrate. Pra, kur supa ringrohet, këto kthehen në nitrite.

Panxhari sheqerit
Ky agrum përman nitrate. Nuk duhet ringrohur në asnjë rast.

Patatet
Patatet përmbajnë një sërë cilësishë dhe janë shumë të dobishme për mirëqenien e shëndetit. Sidoqoftë, sapo t'i lini të ftohen apo t'i lini një apo dy ditë, i humbasin cilësitë. Në këto raste mund të jenë më të dëmshme se të dobishme për trupin.

Vezët
Nëse ekspozohen ndaj temperaturave të larta dhe ngrohen, vezët mund të jenë vdekjeprurëse. Kjo lidhet kryesisht me ringrohjen e vezëve të skuqura apo të ziera.

Pula
ËShtë shumë e dëmshme që të konsumosh pulë ditën e nesërme pas gatimit. Mund të hasni në probleme serioze tretëse pasi struktura e proteinave të tyre ndryshon. Kjo është shumë shqetësuese pasur parasyshë që pula përmban më shumë proteina se sa mishin i kuq. Nga ana tjetër, nëse duhet ta ngrohni, sigurohuni që ta bëni në temperaturë sa më të ulët për një kohë të gjatë.

Këpurdhat
Ka shumë të ngjarë ta dini se këpurdhat janë ndër të paktat ushqime që nuk sugjerohet që të ngorhen. Sugjerohet që të konsumohen direkt pasi të gatuhen. Sigurohuni që kur porosisni një picë, t'a porosisni kamarierin që t'ja hedhë këpurdhat pasi pica të jetë pjekur. Nëse duhet t'i konsumoni ditën e nesërme, sigurohuni që t'i konsumoni të ftohta. Në të kundërt, kërpudhat e ringrohura shkaktojnë probleme me tretjen dhe me zemrën.

Është vërtetë vitale që t'i kushtoni vëmendje ushqimeve që ngrohni në mikrovalë. Duhet ta mendoni sërish dhe sërish faktin e ringrohjes së një ushqimi të caktuar./Oculus News
Previous Post Next Post