Sjelljet e njerëzve 'Fatkeq'

njeri i mërzitur

 Përkufizimi i një njeriu të 'fatkeq' në kuptimin psikologjik është dikush që nuk është i lumtur dhe i mundimshëm. Kur një person është i 'keq' nuk sheh kurrë apo të presë diçka të mirë nga ndonjë gjë dhe mundohet t'i bëjë njerëzit rreth vetes të ndihen në të njëjtën mënyrë. 

Të qenit 'fatkeq' është një mënyrë jetese për disa njerëz sepse në një mënyrë marin aprovim të vazhdueshëm për 'fatkeqësinë' e tyre nga njerëz të tjerë fatkeq.

Fatkeqësisht njerëzit tmerrësisht fatkeqë janë më të pranueshëm në shoqëri se sa njerëzit e lumtur.

Nëse jeni të lodhur nga të qenit fatkeq dhe dëshironi një ekzistencë me kuptim mbi këtë planet, ka ardhur koha të identifikoni sjelljet që i bëjnë njerëzit vërtetë të jenë fatkeqë. Nëse mund të identifikoni apo keni edhe ju një sjellje të tillë, kjo do ishte rruga e duhur që të jetoni sërish një jetë të mirë.

Nuk janë kurrë mirënjohës për asgjë
Kur dikush tregon mirënjohje e bën nga një këndvështrim i lumturisë, dhe zakonisht janë më të lumtur me gjërat që kanë se me gjërat që nuk kanë. Nga ana tjetër, fatkeqët do të shmangnin çdo ekspresion mirënjohjeje.

Bëjnë jetë shumë monotone
Fatkeqët bëjnë një jetë të mërzitshme, po të njëjtat gjëra monotone. Nuk kënaqen apo të mendojnë për të kaluar një ditë ndryshe. Kur jeta bëhet monotone dhe e mërzitshme, ata fillojnë të besojnë vërtetë se është e tillë dhe nisin ta projektojnë këtë tek të tjerët.

Jetojnë në të tashmen dhe mburren për të shkuarën
Fatkeqët flasin për çfarë ka ndodhur. Zakonisht thonë që "jeta nisi tatëpjetën qysh kur..."

Bëjnë gjëra vetëm për përfitime personale
"E gjithë lumturia në botë buron gna dëshira për t'i parë të tjerët të lumtur, dhe të gjitha vuajtjet në botë burojnë nga dëshira për të dashur që vetvetja të jetë e lumtur." Shantideva.

Kanë frikë nga humbjet ekonomike
Frika i bën fatkeqët të bëjnë punë që urrejnë. I bën të punojnë në një kompani që nuk kujdeset për punonjësit. Gjithçka prej frikës, sepse kanë frikë nga reduktimi i parave.

U pëlqen të grinden
Fatkeqët pëlqejnë të grinden qoftë edhe me personin e afërt. Zakonisht nisin një zënkë nga asgjëja. Zakonisht presin që eprsonat e tjerë të përgjigjen me mirësi dhe simpati dhe nëse jo, ata dalin menjëherë në një konkluzion.

Fajësojnë të tjerët dhe bëjnë viktimën
Njerëzit shumë fatkeqë janë shumë të aftë për të fajësuar të tjerët për çdo gjë dhe në çdo situatë.

Mendojnë se qëllimet e njerëzve kundrejtët tyre janë githmonë të pandershme

I japin vetes një identitet negativ dhe argëtohen me të
Kur fatkeqët vuajnë nga depresioni, ankthi, pikëllimi apo diçka tjetër, sigurohn që ky gjendje t'i përkufizojë ata si persona.

U pëlqen të përfshihen në dramat e njerëzve të tjerë

Presin gjithmonë më të keqen

Fokusohen vetëm tek vetja e tyre

Kritikojnë çdo gjë

Shqetësohen shumë edhe për gjëra të vogla

Janë ziliqarë të suksesit të njerëzve të tjerë/Oculus News
Previous Post Next Post