Kontrolloni shëndetin e organveve trupore në vetëm 60 sekonda

Kontrolloni shëndetin e organveve trupore në vetëm 60 sekonda

 Nëse dëshrioni të bëni një kontroll të organeve të trupit, e gjitha çfarë duhet bërë është të pajiseni me një qese plastike dhe një lugë. 

Duke përdorur këtë teknikë të thjeshtë bëhet e mundur të kontrolloni nëse çdo gjë shkon në rregull me organet respiratore, hormonet e zorrëve, metabolizmin dhe veshkat.

Si fillim duhet të merrni pak përbërës apo depozitime nga sipërfaqja e gjuhës me anë të lugës; sigurohuni të merrni nga sipërfaqja që ndodhet sa më pranë fytit.

Kontrolloni shëndetin e organveve trupore në vetëm 60 sekonda

Së dyti, futeni lugën në një qese plastike dhe lëreni atë nën një dritë intensive për rreth një minut. Zgjidhni një dritë të fortë në mënyrë që rezultatet të jenë më të dukshme. Drita ndihmon në rritjen e baktereve.

Rezultatet
Nëse do jeni të shëndetshëm, depozitat e gjuhës do jenë të pastra. Nëse vëreni që ekzistojnë shumë depozita, që kanë erë jo të këndshme dhe një ngjyrë të çuditshme, kjo mund të nxjerrë në pah se mund të keni probleme me: mëlçinë, hormonet, zorrët, mushkëritë apo rrugët e frymëmarrjes. Nëse ky kontroll shpëpijak rezulton me këto rezultate, atëherë duhet të konsultoheni me doktorin në mënyrë që të përcaktoni se çfar problemi specifik keni.

Ky test shtëpijak do nxjerrë në pah nëse keni erë të pakëndshme të gojës apo jo. Kjo është shumë e rëndësishme pasi pjesa më e madhe e njerëzve as që nuk e dinë që kanë erë të keqe. Nëse ndjeni një erë si të frutave, kjo do të thotë se po përballeni me një çrregullim metabolik ose me "ketoacidosis", i cili mund të çojë edhe në diabet.

Sidoqoftë, sido që të jetë rezultati është e rëndësishme të qëndroni të qetë e të mos frigoheni. Kjo nuk do të thotë se mund të keni probleme apo sëmundje serioze të ndonjë organi nëse keni erë të pakëndshme të gojës. Shpesh kjo ndodh edhe për shkak të problemeve me dhëmbët ose kur kemi më shumë se 16 orë pa konsumuar ushqim./Oculus News
Previous Post Next Post