Zoti Ekziston - e pohon Shkencëtari i Famshëm

Zoti Ekziston - e pohon Shkencëtari i Famshëm

 Shkencëtari i njohur botërisht Dr. Michio Kaku tronditi komuntetin e shkencëtarëve kur deklaroi: "Kam konkluduar se ne jemi në një botë të bërë nga rregullat e krijuaja nga një inteligjencë. Më besoni, gjithçka që ne e quajmë ndryshim sot, duk do ketë më kuptim." kjo deklaratë e tij është e drejtpërdrejtë, me pak fjalë, ai mendon se ka zbuluar se Zoti ekziston.

Ai provoi ekzistencën e një krijuesi universal duke përdorur matematikën transhendente, që Zoti krijojë këtë univers në formën e një strukture (matrice). Me pak fjalë ne po jetojmë në një simulim të përpunuar. Kaku termin "primitive semi - radius tachyons" për të përshkruar se si Zoti mund të ketë vepruar në çastin e krijimit apo "bing bangut". Zoti krijojë ligjet dhe konstanten e universit për të evoluar dhe lulëzuar.

Zoti Ekziston - e pohon Shkencëtari i Famshëm

Shumica e kritikëve të Dr. Michio Kakusë janë ateistë që besojnë se materia ka ardhur përpara mendjes dhe çdo gjë udhëhiqet nga ndryshimet. Ndërsa Kaku dhe të tjerë shkencëtarë pohojnë që "mendja" ka ardhur përpara materies dhe se universi do të pushonte së ekzistuari pa dikë që ka menduar apo e ka krijuar atë.


Dr. Kaku është shkencëtarë me famë botërore dhe autor i disa librave "bestseller" në fushën shkencore. Ai shfaqet në një sërë dokumentaresh shkencore dhe websitesh për të shpalosur intelektin e tij kryesisht në fushën e fizikës teorike./Oculus News
Previous Post Next Post