Vdekja nuk ekziston por është iluzion i krijuar nga ndërgjegjja, thotë Fizika Kuantike

  Studimi i koshiencës ka tërhequr vëmendje të madhe gjatë dekadave të fundit ndërsa ne fillojmë që jo vetëm të kuptojmë më shumë rreth natyrës së vërtetë të botës sonë, por pasur parasyshë që dëshira për të zbuluar veten e vërtetë është gjithmonë në rritje, kjo nuk duhet injoruar.

Fizika quantike sapo mund të ketë provuar që ekziston jeta e përtejme. Shkencëtari Robert Lanza pretendon se teoria e "biocentrizmit" na mëson se jeta që ne njohim është një iluzion i krijuar nga ndërgjegjja.


Lanza pretendon se jeta krijoi universin, dhe jo e kundërta. Ai ka studiuar klonimin për mbi një dekadë dhe me librin e tij të ri, "Biocentrizmi", ai po tërheq gjithnjë e më shumë vëmendje në drejtim të kontraversionit.

Mbase idetë e tij janë përpara në kohë, por edhe nëse është e vërtet, kjo nuk e ndihmon komunitetin e shkencëtarëve nga të qenit në kundërshtim me idetë e reja dhe ndryshimin.

Kjo do të thotë se koha dhe hapësira nuk ekzistojnë në modelin linearë siç ne mendojmë dhe Lanza përdor një eksperiment karakteristik për ta ilustruar.

Sipas Lanzas, nëse hapësira dhe koha nuk janë lineare, atëherë vdekja nuk mund të ekzistojnë në ndonjë sens të vërtetë. Kur mbërrin tek këto ide, ato zakonisht dihen në nivelin intuitiv dhe më vonë provohen në nivelin shkencorë. Kjo është një ndër mjetet më të forta që njerëzit kanë - intuita/zemra dhe mendja. E njëjta mendësi na mundëson që të kuptojmë zbulime të pabesueshme shkencore, të cilat gjithashtu mund të na mbërthejnë në deluzione shkencore duke bere që të mos duam të qëndrojmë të hapur ndaj ndryshimit.Këtë e shohim në një sërë mënyrash të ndryshme që janë krijuar në fushat mjekësore dhe shkencore. Disa qëndrojnë tek mënyrat e vjetëra, të tjera shohin se çfarë ka qenë e drejtë gjatë gjithë kohës, thjeshtë duke mos menduar vetëm me mendjen por edhe me zemër.  Është e rëndësishme të theksojmë se megjithëse këto ide duken dhe janë të thella, janë të njohura prej një kohe të gjatë, por thjeshtë nuk janë pranuar nga kultura aktuale.. - Oculus New
Previous Post Next Post