Hunda është e formësuar nga klima

Hunda është e formësuar nga klima

 Nuk ju pëlqen hunda? Ndoshta do donit ta kishit më të gjerë apo të hollë? Çfarëdo të jenë dëshirat tuaja, një studim i fundit i publikuar në Penn State University zbuloi se forma e hundës është e lidhur me klimën. 

Sipas udhëheqësit të studimit, Mark D. Shriver, ky përfundim daton prapa në teorinë e shekullit 19, kur anatomisti Arthur Thomspson bëri ligjin e ti që njihet edhe sot.

Ai në fund të viteve 1800 do të shkruante se hundët e holla gjenden në vende të thata dhe të ftohta, ndërsa hundët e vogla dhe të gjera gjenden në vendet e ftohta dhe me lagështirë.

Logjika prapa kësaj teorie është se hundët e gjata e të holla do ta ngrohnin ajrin më me eficienë përpara se të hyjë në organizën; ndërsa hundët me vrima të vogla janë më efektive në vendet e ftohta; e kundërta ndodh në vendet e ngrohta, ku njerëzit me ngjyrë kanë vrimat e hundëve të gjera./Oculus News
Previous Post Next Post