Ushqime false kineze që përmbajnë plastikë, pesticide dhe kimikate kancerogjene

Ushqime false kineze që përmbajnë plastikë, pesticide dhe kimikate kancerogjene

 Kohët e fundit është folur shumë nëpër mediat botërore për orizin plastik që prodhohet në Kinë dhe eksportohet në mbarë botën, por asnjëri nuk ka bërë gjë për këtë. Konsumimi i këtij lloj orizi mund të dëmtojë sistemin tretës të organizmit e të shkaktojë një sërë sëmundjesh të tjera.

Por ekzistojnë edhe një sërë ushqimesh të tjera të përbëra me kimikate dhe plastikë që është e rëndsishme të dimë, në mënyrë që të jemi më vigjilent kur blejmë produkte ushqimore për një shëndet më të mirë.

1. Orizi plastik
Ky lloj orizi bëhet nga patatet dhe një lloj metjeje sintetile. Kur gatuhet dhe ngrohet ky lloj orizi qëndron i fortë dhe nuk ka formën e orizit normal. Konsumimi i vazhdueshëm i këtij orizi është tejet i rrezikshëm për shëndetin.

2. Vezët e imituara
DIsa website kineze pretendojnë se gjithkush mund të fitojë mbi 70 dollarë nëse prodhon vezë të imituara. Kimikatet që përdoren janë Alginic Acid, Potassium Alum, Gelatin, Calcium Chloride, uji dhe ngjyrat artificiale.

Lëvozhgat e vezëve bëhen nga karbonati i kalciumit. Konsumimi i këtyre vezëve mund të shkaktojë humbje të kujtesës dhe çmenduri.

3. Kripa industriale
Megjithëse kripa industriale është e dëmshme, vazhdon akoma të shitet si kripë për tabolinë! Kripa industriale mund të shkaktojë probleme mendore dhe fizike, probleme me tiroiden dhe të sistemit riprodhues.

4. Hurdha kineze
Hurdhat kineze gjenden në Shqipëri, ku zakonisht janë të bollshme për t'u parë, por që kalben shumë shpejt. Këto lloj hurdhash spërkaten me kimikate të shumta, të cilat lënë një shije të keqe kur konsumohen. Këto kimikate mund të shkaktojnë një sërë problemesh në organizëm.

5. Petë nga patatet e ëmbëlta
Një biznes në qytetin Zhongshan në Kinë prodhojë rreth 5.5 ton petë false. Në vitin 2011 njerëzit nisën të shqetësohen për shijen, pasi këto petë duhej të kishin shijen e patateve të ëmbëlta.

Hetimet e mëtejshme nxorrën në pah që petët ishin të bëra nga misër i përzier me bojë industriale për t'i dhënë petës ngjyrën vjollcë.

6. Bizelet false
Kina eksporton bizele false. Këto bizele bëhen nga soja, ngjyra jeshile industriale dhen nga sodiumi i metabisulfatit.

Ngjyra jeshile është kancerogjene dhe e pengon trupin që të absorbojë kalciumin. Këto bizele nuk janë si ato natyrale, dhe kur zihen, bëjnë që uji të marrë ngjyrë të jeshiltë.

7. Qumështi panda për fëmijë
Në të vërtetë ky qumësht përmban shumë pak ushqyes, dhe në të shumtën e rasteve i bën fëmijët me dhimbje të tmerrshme koke, dhe bën që të ndihen të rraskapitur.
Previous Post Next Post