Shenjat kur Mëlçia është intoksikuar dhe bën të shtojmë në peshë

 Funksionimi jo normal i mëlçisë rrit mundësitë për sëmundjet kardiovaskiulare si arterjoskleroza, presioni i lartë i gjakut, goditjet në zemër etj. Nëse mëlçia nuk e normalizon metabolizmin në mënyrë eficiente ndodh rritja në peshë dhe zmadhimi i barkut.


Shenjat kur Mëlçia është intoksikuar dhe bën të shtojmë në peshë

 Funksionimi normal i mëlçisë është kritik për mirëqenien e përgjithshme. Ndërsa funksionimi jo normal i mëlçisë mund të manifestohet me një sërë mënyrash, ku më kryesoret po i shfaqim në vijim.

1. Mjegullnaja e trurit
Ky është një term i përgjithshëm që i referohet problemeve të funksioneve konjitive. Simptomat e mjegullës në tru shpesh përfshijnë: paaftësinë për t'u përqendruar, mungesa e ndërgjegjes, probleme me kujtesën dhe reagime të ngadalta ndaj stimujve të jashtëm.

2. Lodhje kronike
Lodhja kronike është e gjatë qoftë në frekuencë dhe në kohëzgjatje - është një ndër simptomat më të zakonshme të intoksikimit të mëlçisë. Fiziologjikisht, toksinat në mëlçi ndërpresin metabolizmin e muskujve, i cili mund të rezultojë në dhembje dhe lodhje fizike.

3. Simptomat e alergjisë
Një mëlçi e shëndetshme do prodhojë antitrupe të cilat si rezultat do kërkojnë të çrrënjosin alergjië në mëlçi. e kundërta ndodh ku mëlçia nuk funksionon normal.

4. Hipertencioni
Dikush me mëlçi të fryrë ka shumë të ngjarë të përjetojë hipertencion. Por problemi më i madh nuk qëndron vetëm tek simptomat, por edhe tek efektet e trupit. Një mëlçi e dhjamosur e kombinuar me presion të lartë të gjakut mund të çojë në sëmundje të avancuara të mëlçisë

5. Djersitje e rëndë ose erë trupore
Mëlçia është një organ relativisht i madh. Kur punon më shumë seç duhet, lëshon në mënyrë natyrale ngrohtësi. Kjo bën që trupi të djersitet, dhe shpesh djersa është e "parfumosur".
Previous Post Next Post