Arsyet përse Eleminimi i Miqve është diçka e Mirë ndërsa mosha kalon

Arsyet përse Humbja e Miqve është diçka e Mirë ndërsa mosha kalon

 Mos vallë ju duket si diçka e keqe kur humbisni një mik apo mikeshë? Keni vënë re që rrethi i miqësisë suaj po bëhet gjithnjë e më i vogël. Mos u shqetësoni, ka ardhur koha të kuptoni se kjo është diçka e domozdoshme dhe e mirë!

Të qëndruarit të lidhur me ata miq që ndajnë të njëjtat interesa me ne, bëhet gjithnjë e më e shpeshtë ndërsa mosha kalon, por shpesh qëllon që ne zgjedhim ata miq me të cilët kemi një lidhje paraprake me ta. Miqtë e ndershëm dhe të vërtetë janë të vështirë për t'u gjetur, dhe kështu mësojmë se cili do qëndrojë dhe cili nuk duhet të qëndrojë në jetën tonë.

Ja disa gjëra që mund të përjetoni ndërsa mosha kalon dhe si këndvështrimi juaj për miqtë ndryshon, kutë cilët do t'ju ndihmojnë të kuptoni se procesi i "eliminimit" të disa prej tyre është krejtësisht natyral dhe normal!

1. Nuk e toleroni dot më pasinqeritetin
Ndërsa mosha kalon bëhemi më të zgjuar dhe nuk do të injorojmë më gabimet dhe papërshtatshëmirtë tona me njerëzit në jetën tonë, fillojmë ta humbasim durimin për miqtë e pasinqertë dhe fals. Nisim të mësojmë se koncepti "cilësia është mbi sasinë", aplikohet edhe për miqtë.

Sigurisht që do të donit të kishit një bashkëbisedim të këndshëm dhe të sinqertë me një mik të mirë, se sa të shpenzoni energji të çmueshme me një mik sipërfaqësorë.

2. Keni gjithnjë e më pak kohë
Me kalimin e moshës përgjegjshmëria rritet dhe koha bëhet më e kufizuar, bërja e miqësive kërkon kohë. Tani fillojmë të vlerësojmë kohën e lirë dhe të kuptojm se nuk është diçka e dobishme ta shpenzojmë me ata miq, miqësinë e të cilëve nuk e shijojmë, por përkundrazi.

Të shpenzosh kohën e lirë me ata miq që ju pëlqejnë vërtetë, është diçka shumë më e rëndësishme dhe shpërblyese.

3. Miqësia varej nga koha
Duket se njerëzit që anojnë nga e "keqja" kanë "ngecur" në jetën tuaj. Ndërsa mosha kalon "miqtë fals" nisin të zhduken. Lidhjet më të thella tona ndalojnë, dhe pushojmë së kërkuari për më shumë miq derisa jemi të aftë të shohim se cilët janë miqtë e vërtetë. Kështu që lidhjet me këta miq të vërtetë vetëm sa bëhen më e fortë!

5. Keni më shumë përvojë mbi shpatulla
Të gjithë kemi nevojë për një mik që të na ndihmojë nga koha në kohë, dhe ndërsa mosha kalon, filloni të shihni se tek cili mik mund të mbështeteni e të keni besim!

Kjo ju ndihmon të shihni se cilin mik duhet të mbani dhe cilin jo, dhe këtu ka të ngjarë që lista juaj e miqve të vërtetë të mos jetë edhe aq e gjatë.

Të mësosh vlerën e marrëdhënjeve ndërpersonale është një mësim i jetës, të cilin vetëm përvoja mund t'ua dhurojë..
Previous Post Next Post