Janë normale fantazitë tuaja seksuale? Shkenca ka disa përgjigje

 Pavarësisht se kush jeni apo nga vini, është e sigurtë që keni pasur të paktën një apo dy fantazi seksuale. Fantazitë seksuale janë krejtësisht normale, dhe nëse jeni me fat, mund t'i vini në jetë me personin të cilit i besoni dhe kështu të kënaqeni.

Por problemi qëndorn se fantazitë seksuale mund të shkojnë shumë larg. Ndërsa fantazia e dikujt mund të jetë duke bërë seks oral në sediljen e pasme të automjetit, fantazitë e dikujt tjetër mund të jenë duke qëndurar i/e lidhur për ditë me radhë në një dhomë me ngjyra të kuqe. Asnjëra nuk është më "e mirë" se tjetra, por disa janë të zakonshme.

Kështu në shpresën për të hamendësuar se sa "anormale dhe atipike" janë disa fantazi, shkencëtarët e Universitetit të Montrealit në Quebec, Kanada, realizuan një projekt masiv ku pyetën 1,517 njerëz adult në lidhje me fantazitë e tyre seksuale.

799 meshkujve dhe 718 femrave u dhanë 55 fantazi potencialisht seksuale dhe u kërkua t'i rankonin nga 1 tek 7, me rankime si nëse janë plotësisht dakord apo nuk janë plotësisht dakord. Disa fantazi ishin tepër të "pista", për shembull, "Kam fantazuar duke kryer marrëdhënje me një kafshë," ndërsa të tjera më të buta, "Kam fantazuar duke bërë seks me një person të panjohur."

Femrat parapëlqenin ato fantazi ku përfshihet kryerja e marrëdhënjeve seksuale në një vend të caktuar. Ndërsa meshkujt pëlqenin fantazitë duke ejakuluar me anë të seksit oral. Ndërsa falë librit "50 Hijet e Greit", dominimi seksual ishte një fantazi e zakontë për 64% të femrave dhe 53% e meshkujve.

Kur gjithçka përfundoi, fantazitë u ndanë në tre kategori: të rralla, të pazakonta, dhe atipike.

- Të rralla (2.3%): seks me kafshë apo me fëmijë.
- Të pazakonta (16%): seks në dush, seks abuziv me një person të intoksikuar, dhe seks me prostituta.
- Atipik (nga 50 deri në 84 përqind): fantazi që përfshijnë seksin oral, seks treshe, dhe seks në një vend "romantik".

Megjithëse shkencëtarët kanë qenë në gjendje të kategorizojnë fantazitë seksuale, puna e tyre sapo ka filluar. Tani ata po punojnë për të analizuar shkaqet. Për shembull, si dhe përse dikush duhet të fantazojë duke kryer marrëdhënje me një qen, apo bagëti? Çfarë ka në përbërjen neurologjike të tyre që të kenë të tilla dëshira?

Fantazitë seksuale janë normale. Janë pjesë e qenies sonë seksuale; sidoqoftë, disa fantazi seksuale nuk duhen provuar, kryesisht kur nuk ekziston konsensusi mes palëve.

Është mirë po të gjeni dikë që të kënaqë fantazitë seksaule. Por ndonjëherë duhet të kuptoni se ku mbaron e "pa zakontas" dhe ku fillon "e rralla". Ktegoria "e rrallë" nuk është mirë; përfundimisht është diçka, për të cilën duhet të kërkoni ndihmë.
Previous Post Next Post