Horoskopi i Gurit të Lindjes - Çfarë tregon për personalitetin tuaj

  Gurët e lindjes përbëjnë stoli të mrekullueshme dhe thuhet se mund të përmirësojnë cilësisht disa karakteristika të personalitetit. Keni zgjedhur ndonjëherë një gurë dhe nuk e keni pasur të qartë se çfarë ju ka tërhequr tek ky gurë? Keni admiruar ndonjëherë një gurç-lindjeje që nuk është i juaji, por që do të dëshironit të kishit lindur në atë muaj?

Mund të zgjidhni të vendosni një gurë-lindje që jo domozdoshmërisht shoqërohet me muajin kalendarik të lindjes suaj. Gurët e lindjes kanë trajta personaliteti që shoqërohen me to, njëjtë si shenja jauj e horoskopit.

Në këtë artikull do eksplorojmë personalitetet që lidhen me gurin e lindjes së çdo muaji.

Çfarë thotë guri i lindjes për personalitetin tuaj?

Origjina moderne e përdorimit të gurëve të lindjes mund të jetë e lashtë sa kohët biblike. Thuhet se parzmorja e Aaronit ishte formuar nga 12 gurë lindjeje të ndryshëm, që përfaqësonin 12 tributë e Izraelit. Aaroni ishte një prift i rangut të lartë në Irael dhe vëllai i Moisiut.

Gurët e lindjes të përmendur në Bibël janë vendosur në flori në katër rreshta nga tre gurë. Gurët i korrespondojnë 12 shenjave të horoskopit për gurët biblik të lindjes:

Carneliani: Peshqit (21 shkurt - 20 mars)

Peridoti: Dashi (21 mars - prill20)

Emeraldi: Demi (21 Prill - 20 Maj)

Rubini: Binjaket (21 Maj - 20 Qershor)

Safiri: Gaforrja (21 qershor - korrik 20)

Oniksi: Luani (21 korrik - 20 gusht)

Hiacinti: Virgjëresha (gusht 21- 20 shtator)

Agati: Peshorja (21 shtator - 20 tetor)

Amethyst: Akrepi (21 tetor - 20 nëntor)

Topaz: Shigjetari (21 nëntor - dhjetor 20)

Akuamarina: Bricjapi (21 dhjetor - 20 janar)

Nefriti: Ujori (21 janar - 20 shkurt)

Gurët e lindjes moderne kanë ndryshuar që nga kohët biblike. Në vitin 1912 Shoqata Kombëtare e Bizhuterive doli me listën e gurëve të lindjes moderne siç i njohim ne sot.

Peshqit (Shkurt 21 - 20 mars) Akuamarina


Si ngjyra blu akuamarin, guri është i lidhur me tipare të personalitetit të një mendje të qetë që është në paqe. Ky gurë është konsideruar gjithashtu të jetë me fat, duke sjellë shëndet dhe lumturi për ata që e vendosin si bizhuteri.

Dashi (21 mars - 20 prill) Diamanti
Diamanti, duke qenë diamant, është gjithashtu një nga gurët më të vlefshëm. Njerëzit të cilët kanë një gurë lindje diamant thuhet se janë aq të fortë, sa vetë guri i çmuar. Shpesh, kjo forcë shkëlqen për shkak të tejkalimit të një fatkeqësie në fëmijëri.

Thonë se diamantet rrisin kurajon, japin fitore dhe sigurojnë fat të mirë. Si një simbol i dashurisë së një burri për një grua, diamantët simbolizojnë angazhim, lumturi dhe falje. Diamanti gjithashtu tregon dritë, pastërtinë, sukses, dhe ndriçim shpirtëror për ata që vendosin.

Demi (21 prill - 20 maj) Smeraldi
E gjelbëra e thellë e smeraldit thuhet se i mbron nga e keqja ata që e vendosin. Njerëzit të cilët tërhiqen nga smeraldi thuhet se kanë kujtesë të mirë, janë folës të shkëlqyera publik dhe ambicioze. Dhuratat e smeraldid thuhet se janë ato  të dashurisë së vërtetë, pasionit, inteligjencës, ndershmërisë dhe pasurisë.

Binjakët (21 maj - 20 qershor) PerlatBesohet se perlat gjenerojnë mbrojtje, shëndet të mirë dhe jetë të gjatë për ata që i vendosin. Përfaqësojnë tiparet të personalitetit si durimi, besnikëria dhe mendimi.

Gaforrja (21 qershor - korrik 20) RubiniRubini lidhet me tiparet e personalitetit të guxmit, mprehtësisë dhe qartësisë së mendimit. Njerëzit të cilët mbajnë rubin janë të orientuar drejt veprimit dhe janë të fokusuar në arritjen e qëllimeve.

Luani (21 korrik - 20 gusht) Peridota

Thuhet se periota e gjelbërt është gur shprese dhe lumturie. Peridoti është një antidot për negativitetin dhe thuhet se kthen lumturinë pas një ngjarjeje të pakënaqur. Njerëzit të cilët mbajnë peridot janë energjik, që po largohet, njerëz entuziastë të cilët nuk kanë frikë nga rreziqet.

Virgjëresha (gusht 21- shtator 20) Safiri

Guri safirit lidhet me tiparet e personalitetit të urtësisë dhe të ndershmërisë. Edhe pse nuk është një tipar personaliteti, thuhet se safiri e bën më të bukur atë person që e vesh si bizhuteri.

Peshorja (shtator 21 - Tetor 20) OpaliSi guri i lindjes së peshores, opali nuk ka qenë gjithmonë një simbol i fatit të mirë. Opalët  lidhen me kohët mesjetare që parashikonin të këqijat, helmimin, fatin e keq, madje edhe vdekjen.

Ata që vendosin opalin e njohin ngjyrat e vallëzimit, të cilat duken si aurora boreale, që nuk kanë të bëjnë me fatin e keq. Opalët janë të lidhura me tipare të personalitetit si entuziazmi, spontaniteti dhe inteligjenca.

Akrepi (tetor 21 - nëntor 20) Topazi
Topazi është një gur i krijimtarisë, paqes së mendjes, energjisë dhe gëzimit. Mëshira, shpresa, forca mendore, dhe e menduar janë tipare që lidhen me topazin.

Shigjetari (nëntor 21 - 20 dhjetor) Bruzi


Bruzi është një gur i paqes, i cili ka të ngjarë të jetë ndjenja që ju përshkon kur shikoni ngjyrën blu të këtij guri. Tiparet e tjera të personalitetit të lidhura me bruzin janë të shëndetit, positivitetit, përulësisë, dhe bujarisë.

Bricjapi (dhjetor 21 - 20 Janar) Granata
Ata me gurin e çmuar të granatës kanë një personalitet ambicioz që mund të vuajnë nga të mbi-menduarit. Ata që vendosin granata janë të zgjuar, trima dhe bujar.

Ujori (më 21 janar - 20 shkurt) Ametisti
Ametisti është i lidhur me pastërtinë, mendimet pozitive, mbrojtjen, fitoren, gjuetinë, inteligjencën dhe sensin e zgjuarsisë në biznes.

Ky gurë thonë se ka fuqinë të parandalojë dikë që të dehet. Kjo fuqi e çuditshme është e lidhur me emnakun e gurit, Ametist, e cila ishte vajza që u sulmua nga zot Bakusi. Ajo iu lut Dianës që ta mbronte dhe u kthye në një gur të bardhë të pastër. Bakusi u pendua që e sulmoi atë dhe derdhi pak nga vera e tij mbi të si një çlirim, duke shkaktuar që guri të bëhet me ngjyrë të purpurt.
Previous Post Next Post