Mesazhi Prekës i Britanikut që Luftoi për UÇK-në


 John Harris, britanik me origjinë,  ka luftuar si vullnetar në vitin 1999 në Kosovë, në brigadën Brigadën 138 “Agim Ramadani” në Koshare. I dekoruar me urdhrin ‘Adem Jashari’, ai në prag të largimit nga kjo jetë, për shkak të sëmundjes së rëndë që po kalon, ka postuar në fb një status prekës. Ai ka shkruar një status në gjuhën shqipe, ku dëshiron të varroset në Kosovë.

Ja mesazhi prekës që Harris ka shkruar….

“Unë e dua. Vendi juaj me gjithë zemrën time. Unë kurrë nuk kam dashur një popull aq më shumë që unë bëj për Kosovën

Ju të gjithë e më mori në në jetën tuaj dhe më ndihmoi.

Unë nuk mund të paguajë ju, vëllezërit e mi, dhe oficerët e vendosura mbi mua juaj për atë që keni bërë për mua.

Por dashuria ime për Kosovën është absolut, i kanë asnjë dashuri për vendin tim, por Kosova është e vërtetë ime një dashuri kur unë jam aty unë ndihem aq i gjallë duke parë ndryshimin në vendin tuaj. Ne e bëmë që vëllezërit e mi në krahë, ne ndihmoi të ndryshojë jetën e të gjithëve në Kosovë.

Kur unë të vdes unë dua të jetë varrosur në tokën time të dashurisë Kosovës kështu shpirti im është përgjithmonë i lirë në vendin tuaj.” ka shkruar Harrison.
Previous Post Next Post