Si, Majdanozi ndihmon në përmirësimin e Shikimit

 Si, Majdanozi ndihmon në përmirësimin e Shikimit

Majdanozi është një erëz që ka një sërë benefitesh, por një ndër vetitë më të mrekullueshme të kësaj bime është se ndihmon në përmirësimin e shikimit.

Majdanozi është i pasur me vitaminë A, gjë që ndihmon në sipërfaqen e syve duke e mbajtur të lagësht.

Kur vitamina A kombinohet me antioksidantë të tjerë, mund të reduktojë riskun degjenerimit të shikimit për shkak të moshës. Po të kombinohet me ushqime të pasura me betakaroten, si karrota dhe spinaq, mbron sytë ndërsa mosha kalon.

Të tjerë karotenoidë që gjenden tek majdanozi janë luteina dhe zeaxantina. Këta përbërës ndihmojnë shumë në eleminimin e dëmeve që vijnë nga ambjenti, si për shembull rrezet ultraviolet. Madje është e njohur tashmë që këta karotenoidë reduktojnë rrezikun nga katarakti. Dhe së fundi, luteina ndalon proceset e njohura biologjike që dëmtojnë retinën.

Për probleme më specifike majdanozi mund të përdoret me zarzavatet që po paraqesim në vijim:

Sumundjet më të shpeshta: majdanoz, selino, mollë, hudhër, pras, panxhar, xhenxhefil, mollë, karrota, spinaq, limon, mjedër, lakër, rrush, dhe bar gruri.

Katarakte / Conjunctivitis: majdanoz, boronice, mollë, radhiqe, spinaqi dhe selino.

Retinopatia diabetike: majdanoz, karçof jeruzalemi, asparagus, spinaq, xhenxhefil, panxhar, selino, mjedër, bar gruri, karrota, kungull, pras, hudhër, dhe lakër.

Glaukoma: majdanoz, kastravec, karrota, radishes, selino, raspberries, rrepë, lakër, panxhar, mollë, dhe kumbulla.
Macular Bastardim: majdanoz, raspberries, mollë, brokoli, piper zile dhe gjethe zarzavate,

Degjenerimi rrjetës: majdanoz, karrota, mollë, spinaq, pras, xhenxhefil, panxhar, lakër, rrush, selino, limon, mjedër dhe bar gruri.

Lotimi syrit: majdanoz, selino, spinaq, panxhar, hudhër, mollë, mjedër, dhe karrota.

Problemet nervore optike: majdanoz, panxhar, xhenxhefil, radhiqe, karrota, manaferrat, lakër dhe bari grurit.

Pigmentoza e retines: majdanoz, pras, karrota, panxhar, lakër, hudhër, xhenxhefil, rrush, limon, mjedër, selino, bar gruri, mollë dhe spinaq.
Previous Post Next Post