Ndalohet për 6 ditë qarkullimi rrugorë dhe i motorrçikletave në Napoli

Ndalohet për 6 ditë qarkullimi rrugorë dhe i motorrçikletave në Napoli

 Autoritetet napolitane kanë bllokuar për thuajse një javë qarkullimin e makinave dhe  motorrçikletave  nga ora 8:00 deri në orën 16:00.

Shefi i policisë rrugore në këtë qytet Ciro Esposito thotë se kjo masë është pjesë e nismës më të madhe kundër ndotjes së ajrit.

"Masa e ndalimit të qarkullimit është pjesë e një sërë masash të ndërmarra nga administrata e bashkisë të nisura që nga 1 janar 2016, të cilat rregullojnë llojin e karburantit që mund të përdoret nga anijet e ankoruara në port, anijet e turistve, për të inkurajuar sa më pak përdorimin e karburantit për ngrohjen e shtëpive, dhe gjithashtu për të ndaluar qarkullimin e trafikut,"- theksoi ai.

Shkelësit do të përballen me ligjin. Masa të ngjashme janë ndërmarrë gjatë vitit 2015 edhe në qytete të tjera të Italisë si Milano dhe Romë.
Ndalohet për 6 ditë qarkullimi rrugorë dhe i motorrçikletave në Napoli Ndalohet për 6 ditë qarkullimi rrugorë dhe i motorrçikletave në Napoli Reviewed by Oculus News on 1/03/2016 09:52:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.