Firma facmaceutike ISIS ndërron emrin për shkak të humbjes së aksioneve

Firma facmaceutike ISIS ndërron emrin për shkak të humbjes së aksioneve

 Pas diskutimeve prej më shumë se një viti, kompania e dedikuar n; bioteknologji me titullin "Isis" - Pharmaceuticals Inc - njoftoi të premten se do ta ndryshojë emrin për të shmangur keqperceptimet dhe ngatërrimet me grupin famëkeq militant të Shtetit Islamik të njohur si ISIS.

 Kompania tha se nga 22 dhjetori do të quhet "Ionis Pharmaceuticals In"c dhe se simbolin e aksioneve e ka ndryshuar nga “ISIS” në "IONS. Pas sulmeve terroriste të 13 nëntorit në Paris, aksionet e kësaj kompanie kanë pësuar humbje prej 4%, qysh në ditën e parë. Sulmet terroriste lanë mbi 130 persona të vdekur dhe përgjegjësinë për to ka marrë organizata e njohur ndërkombëtarisht si terroriste, Shteti Islamik.
Previous Post Next Post