Shkencëtarët parashikojnë perjudhë akullnajore në vitin 2030


 Shkencëtarët parashikojnë se nga viti 2030 deri në vitin 2040 do ekzistojë një perjudhë miniakullnajore. Ata besojnë se do të ketë një reduktim prej 60% të rrezatimit diellorë gjatë kësaj perjudhe, e cila do të zgjasë deri në një dekadë.

Sipas "The Independent", perjudha e fundit akullnajore zgjati nga viti 1645 deri në vitin 1715.

Shkencëtarët parashikojnë perjudhë akullnajore në vitin 2030

Kërkimet dhe informacionet e këtyre gjetjeve u prezantuan nga profesoresha Valentina Zharkova, në takimin e Natinal Astronomy në Llandudno.

Skuadra e saj ka prezantuar një model të ri të parashikimit të "çrregullimeve të cikleve 11 vjeçarë të pulsimit të diellit," sipas një raporti nga Science Daily.

Skudara e Zharkovës thekson se "cikli 25, i cili kulmon në 2022 dhe cilki 26, që kulmon nga viti 2013 deri në vitin 2040, do karakterizohet nga një reduktim i konsiderueshëm i rrezatimit diellorë," që si rezultat do çojë në një perjudhë miniakullnajore.

Zëra të tjerë besojnë se nuk ka vend për panik, pasi deri në vitin 2030, koshienca njerëzore do jetë zhvilluar deri në atë masë sa të jetë e aftë të reagojë racionalisht.
Previous Post Next Post