Funksionojnë me të vërtetë lidhjet përmes internetit?

Funksionojnë me të vërtetë lidhjet në internet?
Nga Donna Barstow

Michigan State University ka analizuar në një studim fenomenik e ashtuquajtur lidhjet në internet. Fatkeqësisht, kushton 51 dollarë për të lexuar atë artikull. Fatmirësisht, Washington Post ka nxjerrë në pah disa detaje. Thotë se studimi ka gjetur se interneti prodhon më pak lidhje se sa kur njerëzit takohen në rrugë, bar apo amjente të ndryshme shoqërore.

Në fakt këndvështrimi i titullit të këtij artikulli varet se nga cila anë e medaljes mund të shihet nga gjithkush: Po kërkoni një partner rastësore për seks apo për t'u martuar? Por gjithsesi mund të supozojmë që interneti është një mjet që shërben edhe për t'u lidhur.

WaPo në lidhje me këtë fenomen nxjerr në pah një nga ato citimet e pyetësorëve që na pëlqejnë aq shumë, për të plotësuar profilin tonë.

"Gjithkush e di që profilizimi i personalitetit është....," më tha dikur një arbitlër. "Për aq kohë sa marketingu peshkon, gjithçka shkon mirë"

Kjo është zhgënjyese. Si mund të bie në dashuri dikush me ne pa ditur të gjitha ato detajet e vogla që na bëjnë interesant.

Një shkrimtare e Huffington Post na jep 5 mënyra të pazakonta për t'u lidhur on-line.

Sipas meje, tre nga to, jamë mirë të praktikohen.

1. Paguajeni tërë faturën. Është më seksi se sa pagesa veç e veç. Dhe ajo thotë, lëre mashkullin të paguaj, ose paguaje të gjithën ti.

2. Nëse flisni shumë për veten, qoftë nga ankthi social apo narcisizmi, përgatitunu të keni përgatitur disa pyetije për t'i bërë personit tjetër. Në një lidhje me dikë që e njojta në jetën reale, na ndodhën disa momente qetësie në makinë. Dashnori më falënderoi që nuk fola vazhdimisht.

3. Nëse përpiqeni plitësisht që të jini vetëvetja, ka shumë të ngjarë të rrefuzoheni.

Kjo mund të tingëllojë e çmendur. Po e them ndryshe: Sa më shpejt të kuptoni që se ai është më i ndryshëm nga ju, mund të largoheni dhe t'i afroheni mashkullit "po"./Psychology Today/
Previous Post Next Post