E Fjetura Lakuriq - 5 Dobitë Shpirtërore

E Fjetura Lakuriq - 5 Dobitë Shpirtërore

 Të fjeturit lakuriq nuk është vetëm diçka seksi...por është gjithashtu e dobishme për shëndetin.


Ja 5 përfitime interesante nga të fjeturit lakuriq, të provuara shkencërisht.


1. Çon në një gjumë më të mirë
Disa ekspertë mendojnë se të fjeturit të paktën 8 orë gjatë natës është më e dobishme se sa një dietë e mirë. Kur veshni rroba, ato mund të përdridhen e të bëhen lëmsh në trupin tuaj, duke shkaktuar kështu një gjumë të parehatshëm. Kur jeni lakuriq, jeni të lirë të bëni gjumë më të thellë dhe çlodhës.

Gjumi i thellë, mes orëve 01:00 dhe 04:00, është më i miri që lidh subkoshiencën me botën shpirtërore. Është shumë i rëndësishëm për të relaksuar dhe rregulluar mendjen, trupin dhe shpirtin.

2. Rregullon nivelin e korisolit
Të fjeturit lakuriq rregullon temperaturën e trupit dhe si rrjedhojë nivelin e cortisolit. Kur ky kimikat i trupit çballancohet, mund të çojë në ankth, dëshirë për ushqime të pashëndetshme, obezitet etj. Ata që bëjnë një stil jetese shpirtërore, e dinë që ekujlibri është çelësi që ndihmon mendjen dhe trupin, që të çon drejtë një jete më të shëndetshme.

3. Balancon melatoninën
Melatonina prodhohet në mënyrë organike nge gjendra pineale, e cila është syri i tretë i yni. Duke e mbajtur ambjentin ku flemë në një temperaturë prej 21 gradësh celsius, ne rregullojmë prodhimin e melatoninës. Kur flini me rroba, trupi juaj mbingrohet dhe kjo shkakton një reduktim të këtij hormoni vital natyrorë.

4. Lëkurë mbi lëkurë
Nëse jeni të martuar apo keni dikë të rëndësishëm për ju, të fjeturit lakuriq është një mënyrë e mirë për të karikuar energjitë seksuale. Energjia seksuale është një forcë potente që lidhet me shëndetin, me anën shpirtërore tonën dhe me aftësitë kreative.

Kur angazhohemi lëkurë mbi lëkurë, çlirohet oksitoksina. Cilësohet si hormoni i dashurisë dhe është provuar shkencërisht që redukton stresin, çimenton kujtimet emocionale, rrit zgjimin seksual, ul dëshirën për drogëra, zhvillon aftësitë shoqërore dhe nxit gjumin.

5. Ekujlibron çakrën tuaj të shenjtë
Testet e meshkujve kanë nevojë për një ambjent të ftohtë për ta mbajtur spermën të shëndetshme dhe sistemin riprodhues të funksionojë normalisht. Për femrat, të fjeturit pa mbathje në një ambjent të freskët ndihmon në reduktimin e infeksioneve të "shkumës" dhe infeksioneve që zhvillohen në kushte të lagështa e të ngrohta. Kjo bën që organi riproduktiv të jetë në gjendje optimale dhe ndikon në funksionimin normal të çakrës.

Çakra e shenjtë ndikon në mënyrën se si reagoni ndaj të tjerëve, shëndet, shprehitë kreative dhe është e lidhur direkt me çakrën e grykëve.

Thuhet se pa kombinimin e këtyre dy çakrave, nuk do të mund të ekzistonte vetë krijimi.

Kështu që kur të bini të fleni, mos harroni të eleminoni disa shtresa të tepërta, dhe mos harroni që është diçka e mirë për ju!/Spiritscience/
Previous Post Next Post