Azilkërkuesit, Gjermania kërkon që Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia

Gjermania kërkon masa ndaj fluksit të azilkërkuesve dhe me propozime konkrete. BBC shkruan se Gjermania kërkon që Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia të shpallen vende të sigurta. Kjo, pasi sipas të dhënave të zyrës së emigracionit në Gjermani, numri i azilkërkuesve nga Ballkani është rritur me 51.5%.

Ndërsa BBC thekson se numri i azilkërkuesve në Gjermani nga këto tre shtete është rritur me 515%, bazuar në zyrën federale gjermane të emigracionit. Madje kjo zyrë ka kërkuar rikthimin e vizave për të kontrolluar ritmin e azilkërkuesve.

Klasifikimi në vende të sigurta dhe të pasigurta bëhet për të lehtësuar punën e autoriteteve gjermane që të rikthejnë azilkërkuesit në vendet e tyre.

Gjithsesi, Gjermania zbaton rregullat e shengenit, por nëse në të ardhmen do të vendosen kufizime për vizat, kjo duhet të bëhet me një vendim të nivelit të Bashkimit Europian.
Previous Post Next Post